Używacie w swoich kuchniach ocet jabłkowy? Jak wiadomo jest dużo zdrowszy niż ten powszechnie stosowany, spirytusowy. Cenowo troszkę się różnią, to fakt, ale dziś pokażę Wam
Z Majeczką w kuchniDżem o niskiej zawartości cukru to doskonały dodatek do ciast. Amatorzy kwaśnych smaków będą nim zachwyceni. Składniki 1 kg wydrylowanych wiśni 1 łyżeczka cukru 1. Wiśnie
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPyszny dżem o intensywnym wiśniowym smaku. Wzbogaciłam go sokiem powstałym po drylowaniu owoców. Składniki 1 kg wydrylowanych wiśni 1 szkl soku z wiśni 1,5 szkl
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyWspaniały napój na jesienno zimowe dni ,kiedy szaruga będzie za oknem , a na stół wpłyną pełne półmiski mięsiwa i wszelakiego rozgrzewającego jadła będzie wtedy jak
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKwiat lipowy...Doceniony już przez naszych przodków, jako świetny lek przeciwgorączkowy, przeciwzapalny, a nawet przeciwbólowy. Świetnie rozgrzewa herbatka z kwiatu lipy, działa przeciwbakteryjnie, pokonuje przeziębienia. W
Z Majeczką w kuchniWstyd się przyznać ale to dopiero pierwsza rzecz jaką zrobiłam w tym roku do słoików. Z pierwszej porcji swoich ogórków zrobiłam właśnie ten wynalazek którym jest
PychotkaaaW tym roku znajomi zaopatrzyli mnie w potęrzną ilość owoców wiśni i agresto- poprzeczkę , a ja mam zalecenie od lekarza chirurga , że mam leżeć bo
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCo roku na zimę robię pikle z ogórków w zlewie musztardowej . W ten sam sposób można przygotować również cukinię. Do zalewy dodałam ostrzejszą musztardę kaszubską ale
Monia miesza i gotujeZapach agrestu kojarzy się z dzieciństwem – krzaczki na działkach... Artykuł DŻEM AGRESTOWY Z WANILIĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESkładniki: porzeczki czerwone 2 kg, jabłka 1 kg, woda 3 szklanki, cukier 1/2 kg, żelfix 1 opakowanie porzeczki obrać, opłukać, jabłka ze skórką pokroić na kawałki
W Mojej Kuchni LubięDzisiaj mam dla Was propozycję na zamknięcie ogórków w słoiku. Marynata słodko - kwaśna z curry i papryką nadaje ogórkom smak, który idealnie sprawdza się na imprezkach
Smak mojego domuSkładniki: 2 kg wiśni 2 żelfixy 2:1 500 g cukru Wiśnie rozdrabniamy, przekładamy do garnka i dokładnie mieszamy z żelfixami, zagotowujemy ciągle mieszając. Kiedy już
Moje-pitraszenieAgrest zawiera naturalne pektyny dzięki czemu dżem ma dobrą konsystencję bez potrzeby dodawania produktów typu „fix”. Kwaśnawy smak agrestu z lekką nutą cytrusową doskonale kontrastuje z
Pyry na GazSok z czerwonej porzeczki pije zimą. Najbardziej lubię z herbatą. Lubię kiedy sok ma posmak kwaskowaty, dlatego użyłam tylko 0,5 kg cukru, ale śmiało
KukuleczkiSkładniki: 2 kg truskawek 2 żelfixy 2:1 1 kg cukru Truskawki rozdrabniamy, przekładamy do garnka i dokładnie mieszamy z żelfixami, zagotowujemy ciągle mieszając. Kiedy już
Moje-pitraszenie