przetwory - 14998 przepisów (strona:709/1000)

DOMOWY OCET JABŁKOWY 268

Używacie w swoich kuchniach ocet jabłkowy? Jak wiadomo jest dużo zdrowszy niż ten powszechnie stosowany, spirytusowy. Cenowo troszkę się różnią, to fakt, ale dziś pokażę Wam

Z Majeczką w kuchni
Dżem wiśniowy niskosłodzony 184

Dżem o niskiej zawartości cukru to doskonały dodatek do ciast. Amatorzy kwaśnych smaków będą nim zachwyceni. Składniki 1 kg wydrylowanych wiśni 1 łyżeczka cukru 1. Wiśnie

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Dżem mocno wiśniowy 130

Pyszny dżem o intensywnym wiśniowym smaku. Wzbogaciłam go sokiem powstałym po drylowaniu owoców. Składniki 1 kg wydrylowanych wiśni 1 szkl soku z wiśni 1,5 szkl

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
KOMPOT Z WIŚNI RODZINNY PRZEPIS 110

 Wspaniały napój na jesienno zimowe dni ,kiedy szaruga będzie za oknem , a na stół wpłyną pełne półmiski mięsiwa i wszelakiego rozgrzewającego jadła będzie wtedy jak

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
SYROP LIPOWY 122

Kwiat lipowy...Doceniony już przez naszych przodków, jako świetny lek przeciwgorączkowy, przeciwzapalny, a nawet przeciwbólowy. Świetnie rozgrzewa herbatka z kwiatu lipy, działa przeciwbakteryjnie, pokonuje przeziębienia. W

Z Majeczką w kuchni
Przecier ogórkowy na zupę 125

Wstyd się przyznać ale to dopiero pierwsza rzecz jaką zrobiłam w tym roku do słoików. Z pierwszej porcji swoich ogórków zrobiłam właśnie ten wynalazek którym jest

Pychotkaaa
OWOCE DO TORTU ZAMKNIĘTE W SŁOIKU 67

 W tym roku znajomi zaopatrzyli mnie w potęrzną ilość owoców wiśni i agresto- poprzeczkę , a ja mam zalecenie od lekarza chirurga , że mam leżeć bo

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Cukinia w zalewie musztardowej 155

Co roku na zimę robię pikle z ogórków w zlewie musztardowej . W ten sam sposób można przygotować również cukinię. Do zalewy dodałam ostrzejszą musztardę kaszubską ale

Monia miesza i gotuje
DŻEM AGRESTOWY Z WANILIĄ 132

Zapach agrestu kojarzy się z dzieciństwem – krzaczki na działkach... Artykuł DŻEM AGRESTOWY Z WANILIĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
szybkowar-porzeczkowo-jabłkowy dżemik... 191

Składniki: porzeczki czerwone 2 kg, jabłka 1 kg, woda 3 szklanki, cukier 1/2 kg, żelfix 1 opakowanie porzeczki obrać, opłukać, jabłka ze skórką pokroić na kawałki

W Mojej Kuchni Lubię
Ogórki w curry i papryce 194

Dzisiaj mam dla Was propozycję na zamknięcie ogórków w słoiku. Marynata słodko - kwaśna z curry i papryką nadaje ogórkom smak, który idealnie sprawdza się na imprezkach

Smak mojego domu
Dżem wiśniowy. 113

Składniki: 2 kg wiśni 2 żelfixy 2:1 500 g cukru Wiśnie rozdrabniamy, przekładamy do garnka i dokładnie mieszamy z żelfixami, zagotowujemy ciągle mieszając. Kiedy już

Moje-pitraszenie
Dżem agrestowy z skórką cytrynową 143

Agrest zawiera naturalne pektyny dzięki czemu dżem ma dobrą konsystencję bez potrzeby dodawania produktów typu „fix”. Kwaśnawy smak agrestu z lekką nutą cytrusową doskonale kontrastuje z

Pyry na Gaz
SOK Z CZERWONEJ PORZECZKI 92

Sok z czerwonej porzeczki pije zimą. Najbardziej lubię z herbatą.  Lubię kiedy sok ma posmak kwaskowaty, dlatego użyłam tylko 0,5 kg cukru, ale śmiało

Kukuleczki
Dżem truskawkowy. 128

Składniki: 2 kg truskawek 2 żelfixy 2:1 1 kg cukru Truskawki rozdrabniamy, przekładamy do garnka i dokładnie mieszamy z żelfixami, zagotowujemy ciągle mieszając. Kiedy już

Moje-pitraszenie