Polecam pyszną mizerię z dodatkiem koperku na zimę. Wystarczy ogórki osączyć z zalewy i dodać śmietany. Osobiście do mizerii nigdy nie dodaje żadnego cukru czy octu
Monia miesza i gotujeKolejne pyszne połączenie wiśni i czarnej porzeczki. Takie owoce wspaniale nadają się do ciast i deserów. Składniki 2 l wydrylowanych wiśni 1 l czarnych porzeczek 1
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyDoszłam do wniosku , że w tym roku nie robię już żadnych dżemów ani marmolad ,za dużo zalega mi na półkach .Teraz będą wszelakie soki i
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiW tamtym roku do przygotowania wiśni użyłam miodu pitnego, w tym roku postanowiłam zrobić je z nutką waniliową. Tak by dodając je do ciast, była tylko
Kuchnia w czekoladzieCzytam sobie instrukcję popularnego, markowego ketchupu: cukier 30,5 g na 100 g produktu. Łapię się za głowę: to aż nieprawdopodobne, jak dużo cukru jest w
WiszniówkaDziś przedstawiam kolejny przepis z serii coś na zimę, tym razem padło na bób. Jakiś czas temu znalazłam na stronie Gotujmy.pl przepis na bób
Ewusiowe SmakiStaram się ograniczać użycie kostek bulionowych w swojej kuchni. Trzeba jednak przyznać, że czasem ciężko uzyskać oczekiwany smak potrawy bez spożywczych dodatków. Dlatego postanowiłam przygotować
Tradycyjna KuchniaPrzepis kiedyś spisałam z internetu i nie pamiętam źródła... Sałatka jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Przyznam, że to jedna z moich ulubionych, którą obowiązkowo przyrządzam
Di gotujeprzepis mam ze strony Kulinarna Maniusia-uwielbiam cukinię i akurat mam jej wysyp w ogrodzie więc postanowiłam spróbować-jest naprawdę prosty do zrobienia i tani-bardzo
Swojskie jedzonkoZ agrestem kojarzą mi się pyszne rogaliki mojej mamy. Wspaniale smakowały, szczególnie zimą, z kwaśnym dżemem. Składniki 1 kg agrestu 1 łyżeczka cukru 1
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPrzepis na cukinię z grilla zaczęrpnęłam tutaj klik .Bardzo przepis mi się spodobał bo uwielbiam śródziemnomorskie klimaty.Jednak bym nie była sobą gdybym nie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiTradycyjny kompot, po który z przyjemnością sięgamy w jesienno- zimowe dni. Składniki (na 4 litrowe słoiki): 2 kg czereśni 16 łyżek cukru woda przegotowana Sposób przygotowania
Kuchnia w czekoladzieUwielbiam leśne jagody dlatego jak tylko się pojawiają, to planuję co z nich zrobić :) Tym razem prócz codziennych smakołyków, postanowiłam zrobić kilka słoiczków na zimę. Nie
Kuchnia w czekoladzie