Składniki 500 g cukru sok z cytryny 250 g płatków róży Wykonanie: Cukier połączyć z sokiem z cytryny i utrzeć w makutrze ,lub moździerzu, Dodawać partiami
w mojej kuchniMy Polacy uwielbiamy grillować, każdy pretekst jest dobry, żeby zsiąść z rodziną i przyjaciółmi i cieszyć się towarzystwem i dobrym jedzeniem, a grill jak doskonale wiecie
Apetyczna babeczkaPomidorki koktajlowe prócz pysznego smaku świetnie się prezentują w potrawach, dlatego tak często z nich korzystam w swoich przepisach. Co powiecie na taką wersję? Marynowane w
Tradycyjna KuchniaKolejna propozycja zamarynowania pomidorków koktajlowych, w orzeźwiającej marynacie z cytryn i rumu, który wydobywa i podkreśla smak aromatycznych pomidorków. Składniki: 2 kg pomidorków koktajlowych 1 szklanka
Tradycyjna KuchniaCały rok czekam na jego pojawienie się, a gdy już jest - to nie mam dosyć. Ze smutkiem żegnam ostatnie czerwone łodygi. Tak. Rabarbar! Tyle możliwości. I
Karczma HonoriettyPrawda jest taka, że nie wiem, w co ręce wkładać. Do przeprowadzki został tydzień. Tydzień! Nie mogę w to uwierzyć! Oczywiście, nie mogę się doczekać, ale
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSyrop z kwiatów czarnego bzu to jedna z polskich specjalności. Czarny bez kwitnie praktycznie wszędzie ciesząc oko białymi drobnymi kwiatkami. Kwiatki te mają szereg właściwości zdrowotnych
Poezja smakuNajlepsza domowa, wiesz co jesz:) Posmaruj nią swoje bułeczki na śniadanie, kolację, potraktuj jako zdrową owocową przekąskę w ciągu dnia gdy brakuje Ci energii. Jest pyszna
Zasmakuj KuchniMaj i czerwiec to okres rozkwitu bzu czarnego. W tym roku pokusiłam się o przygotowanie nalewki :) Składniki: 40-50 baldachów- kwiatów czarnego bzu 2
Tradycyjna KuchniaSos pomidorowy przygotowuje każdego roku, dzięki temu zaoszczędzam sporo czasu. Jak mam dzień tzw. "lenia" wówczas otwieram słoik, dodaje makaron,ser i gotowe :) Składniki: 2
Tradycyjna KuchniaCzęść z Was pewnie już o nim słyszała, część pewnie nie raz robiła, ale zapewne są i tacy- jak ja- którzy mają z nim do czynienia
Kuchnia w czekoladzieDziś zapraszam wszystkich na przyjemny konkurs z rybą w tle. Oto zasady konkursu! Nadchodzi lato, ślijcie pod tym postem swoje propozycje na LEKKIE DANIE Z RYBĄ
Z Kuchni Do KuchniJak tylko zakwitł czarny bez zrobiłam sok z jego kwiatów. A w zasadzie syrop. Pyszny, aromatyczny, o specyficznym słodkim zapachu. Bardzo zdrowy o właściwościach napotnych, przeciwgorączkowych
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie