Oto tradycyjny przepis na dżem truskawkowy. Jeśli szukacie przepisu z dodatkami to zaglądnijcie do przepisu na dżem truskawkowy z rabarbarem . Niebawem n blogu pojawią
Mania Wypiekaniakonfitura z czereśni Gotowa konfitura z czereśni Początek lata to czas kiedy na straganach pojawiają się wreszcie masze krajowe owoce. Oczywiście nic nie mam przeciwko
Miód i pieprzGruszki mają niepowtarzalny, delikatny smak i zwartą budowę, dzięki której są idealnymi owocami do pasteryzowania. Wystarczy dodać dowolne przyprawy, poeksperymentować z czymś mniej tradycyjnym tj. anyż
Tradycyjna KuchniaWspomnienie beztroski, lata we dworze u dziadków i zabaw z chłopakami z sąsiedztwa można dość łatwo przywołać. Tak, są też inne metody… Można skrzyknąć kumpli
GRUBY WAŁEKNie ma nic lepszego zimą niż słoiczek takiego dżemu do pszennej bułeczki i kubka gorącego kakao. Ten o lekko korzennym aromacie i smaku z dodatkiem rozgrzewającego
Wanilia i KardamonKwiaty czarnego bzu są bardzo aromatyczne i tak samo pięknie będzie pachniała moja nalewka, którą właśnie na tych kwiatach zrobiłam. Zimą przypomni wiosenne dni i rozgrzeje
Smaczna Pyzaskładniki: 250 g truskawek, świeżych lub mrożonych ok. 55 g cukru (mniej lub więcej w zależności od słodkości owoców) 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka
Domowy Smak JedzeniaTrudno mi pisać o innych grzybiarzach, ale ja już tak mam, że wcale nie chodzi o wielkie zbiory, ale o to żeby się powłóczyć po lesie
Apetyczna babeczkaCzarny bez słynie z wielu wspaniałych właściwości leczniczych.Pomaga zbić gorączkę ,rozrzedza krew i ją oczyszcza, łagodzi kaszel.Dzięki potężnej dawce witamin i soli mineralnych,które
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki 500 g cukru sok z cytryny 250 g płatków róży Wykonanie: Cukier połączyć z sokiem z cytryny i utrzeć w makutrze ,lub moździerzu, Dodawać partiami
w mojej kuchniMy Polacy uwielbiamy grillować, każdy pretekst jest dobry, żeby zsiąść z rodziną i przyjaciółmi i cieszyć się towarzystwem i dobrym jedzeniem, a grill jak doskonale wiecie
Apetyczna babeczkaPomidorki koktajlowe prócz pysznego smaku świetnie się prezentują w potrawach, dlatego tak często z nich korzystam w swoich przepisach. Co powiecie na taką wersję? Marynowane w
Tradycyjna KuchniaKolejna propozycja zamarynowania pomidorków koktajlowych, w orzeźwiającej marynacie z cytryn i rumu, który wydobywa i podkreśla smak aromatycznych pomidorków. Składniki: 2 kg pomidorków koktajlowych 1 szklanka
Tradycyjna Kuchnia