Masło orzechowe jest nie tylko dobrym dodatkiem do kanapek czy deserów, przekładania wafli czy ciastek, można z jego użyciem wyczarować pyszne lody albo upiec ciasteczka dodając
Wrzosowa PolanaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Nalewka, pachnąca wiosną. Ma orzeźwiający, delikatny smak czarnej porzeczki i pomimo swej słodyczy nalewka na liściach czarnej porzeczki ma lekko …
My Blueberry Cornerogórki małosolne Dzisiaj będąc na targu warzywnym wypatrzyłem gruntowe ogórki. Oczywiście pochodzą one
Miód i pieprzmiód z mniszka Wreszcie nadeszła wiosna, a w raz z jej przyjściem wszystkie okoliczne łąki pokryły
Miód i pieprzZbliża się sezon truskawkowy, co powiecie na połączenie truskawki z bananem? Dla mnie pycha! Składniki: 1,2 kg truskawek 1 kg bananów ½ kg cukru 2 opakowania
Tradycyjna KuchniaOgórki małosolne mogę pochłonąć w każdej ilości. Zawsze dostaję je po słoiczku od mamy – ja nigdy nie mam gdzie ich przechowywać. Kilka dni temu dowiedziałam
Poezja smakuPowoli pojawiają się świeże owoce. Dzisiaj bardzo prosty sposób na przygotowanie owoców w słoiczkach! Przygotuj: Owoce – ja użyłem borówek Cukier Do czystych, wyparzonych słoików wkładamy owoce
MarcinChefDzisiaj praktyczny sposób na czosnek w każdej kuchni! Lubię do swoich potraw używać świeżego czosnku. Nie lubię go jednak obierać, zwłaszcza, gdy chcę użyć go nieco
MarcinChefJakiś czas temu chwaliłam się przesyłką od Diamantowej kuchni, a teraz przyszła pora, by te upominki zacząć właściwie wykorzystywać :-) Sezon truskawkowy póki co trwa - chociaż pogoda
Czary - gary w kuchniMimo, że się ochłodziło, to truskawki jeszcze są - widziałam :-) No to kto jeszcze nie zrobił odpowiednich zapasów na zimę, to do dzieła :-) Dziś mam dla Was
Czary - gary w kuchniJakiś czas temu dostalam przesyłkę od Diamant, ale z róznych powodów nie mogłam wykorzystać wszyskich upominków "od ręki" :-( Za to w sezonie dyniowym zrobiłam przepyszny i
Czary - gary w kuchniPiekę własny, domowy chleb już od jakiegoś czasu. Może nie od wielu długich lat, ale ładnych kilka bochenków za mną. Przeważnie piekę właśnie chleb na zakwasie
Smaczna PyzaŚledzie marynowane w słodkiej octowej zalewie z czerwoną cebulą i marchewką – typowo szwedzkie, mocno kwaśne i mocno słodkie jednocześnie. Żaden amator śledzi nie przejdzie obojętnie obok
Karo in the KitchenSkładniki – porcja na 0,5 l: 2 szklanki dowolnego oleju (nie aromatyzowany), 1/2 szklanki świeżych papryczek, Krok 1 Papryczki myjemy i kroimy w plasterki (kroimy
Coś bym zjadła