Uwielbiam dżem ananasowy. Zwłaszcza ze świeżą bułeczką posmarowaną masłem. Mmmmm.... pycha! Postanowiłam sama spróbować zrobić go w domu. Wyszedł wspaniały. Idealnie słodki i mega owocowy. Z
Smakołyki AsiTen przepis jest u nas w domu od lat. I od lat cieszy się u nas niezmiennie powodzeniem. Bo nie ma to jak własna, pyszna sałatka
Smakołyki AsiNiedawno otrzymałam w paczce od cukrów Diamant cukier żelujący trzcinowy. Od razu wiedziałam, że wykorzystam go do przygotowania złocistej konfitury z przepysznych moreli. Dżem wyszedł
Smakołyki AsiTrochę późno dodaję przepis ale może ktoś jeszcze się skusi na te pyszne ogóreczki. Będą świetną przekąską. Zaletą jest to, że można wykorzystać duże ogórki, które
Smakołyki AsiPatison to bardzo smaczne, lekkostrawne i dietetyczne warzywo o delikatnym smaku. Zawiera sporo witaminy C i wiele innych dobroczynnych składników dla naszego organizmu. Co roku wiosną
Kuchnia z widokiem na ogródO mojej miłości do pigwowców i pigw mogliście się przekonać, czytając wcześniejsze przepisy na dżem z pigwy i dyni , sok z pigwowców czy marmoladę z pigwowców
Weekendy w domu i ogrodzieCo roku sadzę dużo pomidorów i przetwarzam je w różne formy By cieszyć się ich smakiem przez całą zimę Oto jedna z nich mus
W królestwie smaków BeatyCzas na kiszenie kapusty Składniki • 10 kg kapusty szatkowanej • 10 marchewek • 10 cebul • ziarna kopru • ziarna kminku • ok 25 -30 dag soli • worek do kiszenia kapusty
W królestwie smaków BeatyDostałam wczoraj trochę gruszek odmiany zimowej i postanowiłam zaczarować je na zimę, Zrobiłam kompot gruszkowy część z goździkiem, a część z laską wanilii. SKŁADNIKI: 5 kg
Kuchnia BeatyO pigwie trochę czytałam i trochę słyszałam. Pamiętam, że kiedy byłam dzieckiem, dziadek pozywał mi drzewo pigwy. I to byłoby na tyle z mojej wiedzy. Niedawno
Codzienna kuchnia niecodziennaJuż raz przedstawiałam Wam przepis na puree z dyni . W poprzednim przepisie gotowałam dynię, w tym natomiast wykorzystuję pieczoną dynię. Różnica w tych puree jest taka
dom-agi.plPrzepis na suszone pomidory miałam dodać jeszcze we wrześniu, ale jakoś zabrakło czasu. Przypomniałam sobie teraz, gdy otworzyłam pierwszy słoiczek i okazało się, że wyszły naprawdę
Pasja SmakuSkładniki: papryka 4 kg, ząbki czosnku 2 główki, gorczyca 8 łyżeczek, liść laurowy 8 sztuk, ziele angielskie 24 sztuki, olej rzepakowy 8 łyżek,4 cebule, woda
W Mojej Kuchni Lubię