Domowy marcepan (słodka masa migdałowa) bije na głowę smakiem (i przede wszystkim jakością) ten, który możemy kupić w sklepie. Bez sztucznych dodatków i wypełniaczy smakuje znacznie
Poezja smakuPrzepis na tą paprykę mam od teściowej. Robiłam ją po raz pierwszy i wyszła pyszna i chrupiąca. Jest idealna na zimę :) Składniki: 2 kg papryki 0
Na Ciasteczkowych PapierachChutney śliwkowy z kolendrą i kminem przygotowywałyśmy razem z Dotą na warsztatach świątecznych ze Śliwką kalifornijską. Przepis jest niezwykle prosty, a połączenie naprawdę pyszne! Przepis przygotował
Pasja SmakuSmaczny i zdrowy zakwas buraczany, naszykowany ze świeżych buraków i przypraw. Pyszny jako napój probiotyczny, na wzmocnienie, szczególnie jesienią i zimą, kiedy to buraki są naszym
Karo in the KitchenDomowa skórka pomarańczowa to wspaniały dodatek do wszelkich świątecznych wypieków.Serniki,pierniki,makowce,keksy,ciasteczka i inne wypieki nabierają wspaniałego smaku i aromatu...u Nas
Niespełnione zdolności kulinarneZostało już niewiele czasu do świąt. Zatem czas na zakwas z buraków. Zakwas na wigilijny barszcz, ale nie tylko. Zróbcie go więcej, bo picie zakwasu jest
AZgotuj!To moja pierwsza w tym roku owocowa, domowa nalewka jaką zrobiłam. Poza sosnówką, nalewką na pędach sosny , którą robię przede wszystkim w celach leczniczych, śliwkówka zawojowała
Smaczna PyzaNiezwykle aromatyczny, wilgotny pasztet o bardzo wyraźnym tuńczykowym smaku. Idealny ze świeżym pieczywem. 3 puszki tuńczyka 600 g selera 100 g masła 4 jajka 2 cebule
Jadło i czytadłoZapewne każdy z Was pamięta smak paprykarzu z dzieciństwa, mam rację? Kromka chleba, masło i gruba warstwa paprykarzu... To dopiero był cymes :) Dzisiaj kupiony paprykarz smakiem
Kraina Miodem Płynącaskładniki: dowolna ilość masła, dobrej jakości, o minimalnej zawartości tłuszczu 82% wykonanie: Masło kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do naczynia, najlepiej z grubym dnem i podgrzewamy
Domowy Smak JedzeniaDomowy ekstrakt z wanilii jest bardzo prosty w wykonaniu i obok cukru waniliowego , powinien obowiązkowo znaleźć się w naszych kuchniach, gdyż swoim aromatem wzbogaci niejeden wypiek
Smakołyki BerenikiTakie buraczki są u nas obowiązkową pozycją co rok. Przepis mam od Mamy, bo to Ona nauczyła mnie jak je robić, aby zawsze uchwycić "ten" smak
Kolorowy Przepisownik