Nalewka z owoców dzikiej róży - złota i pięknie pachnąca. Zrobiłam ją trochę na opak bo większość nalewkowiczów mówi, że owoce powinno się najpierw zmrozić a ja
Smaczna PyzaU nas na wigilijnym stole nie może zabraknąć smażonego karpia , który smażony jest w panierce z bułki tartej. A, że Piotrek przygotowuje tych kawałków naprawdę sporo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBardzo lubię paprykę, więc staram się zamknąć jej smak w słoikach Marynowana papryka, to warzywa , które można dodać do sałatek, past czy surówek. SKŁADNIKI: 5 kg
Kuchnia BeatyOkres jesieni i zimy to czas częstszych infekcji. Wirusy krążą wokół nas i zagrażają naszemu zdrowiu oraz naszych najbliższych. Warto zadbać o dodatkową ochronę organizmu w
Kuchnia co dniaJuż byłam spakowana i szykowałam się na powrót do wielkiego miasta z mojego tradycyjnie samotnego, jesiennego urlopu . Już straciłam nadzieję na porządne grzybowe pazerniczenie. Już byłam
Smaczna PyzaRyba w zalewie , kiedyś robiłam, następnie zapomniałam, by w końcu wrócić do tego bardzo smacznego dania. Jej zaletą jest również to,że może długo postać i
W kuchennym oknie EwySos koperkowy do obiadu. Składniki: -300 ml. bulionu warzywnego -3-4 łyżki słodkiej śmietanki -2 łyżki koperku świeżego lub mrożonego -czubata łyżka mąki kukurydzianej
Maminek kulinarnySmażone rolady śledziowe do słoika Śledź to wspaniała ryba , doskonała smażona jak i w różnych zalewach . Smażone roladki zanurzone w sosie pomidorowym ,przełożone smażoną cebulką , lekko
Ogrodnik w podróżyChociaż smalcu w mojej kuchni nie nadużywam zawsze mam w zapasie słoiczek domowej roboty. Czysty lub ze skwarkami wspaniale podkreśla smak tradycyjnych polskich potraw.Czasami nachodzi mnie
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyZnakomity dodatek do wielu potraw. O jego walorach nie będziemy pisać, ponieważ są powszechnie znane. Składniki: -30 dkg korzeni chrzanu -2-3 jabłka -4
Maminek kulinarnySuszone mięso w formie wędliny to już u nas nie nowinka. Od czasu do czasu wieszam schab w pończosze . Kilka dni marynowania w kolejnych dodatkach a
Smaczna PyzaZ nadmiaru papryki powstał pomysł na pastę, umiarkowanie pikantną żeby każdy z domowników mógł ja dodać do pizzy i na kanapkę. Wspaniała rzecz, do wykorzystania w
Apetyczna babeczkaDzisiejszy bohater jest zdecydowanie numerem jeden wśród wyciskaczy łez. Podczas obierania korzenia cała kuchnia wypełniona była całkiem przyjemnym zapachem, jednak tarcie chrzanu
Wrzosowa PolanaSezon na rabarbar rozpoczął się na dobre. Nie posiada on wprawdzie zbyt wielu wartości odżywczych- zbyt późno zbierany i często spożywany może
Wrzosowa PolanaW tym roku poziomek w pobliskim lesie mam po dostatkiem, stąd pomysł zrobienia z nich konfitury. Szukałam przepisu, lecz żaden mi nie
Wrzosowa Polana