przetwory - 15421 przepisów (strona:727/1029)

Jaglano-serowe placuszki z truskawkami i dżemem truskawkowo-rabarbarowym 250

Obiecałam Wam dwie propozycje wykorzystania pysznego dżemu truskawkowo-rabarbarowego , który dodałam w piątek. Były już szpinakowe naleśniki , teraz pora na zdrowe placuszki z kaszy jaglanej i

Anioszek w kuchni
Konfitura marchewkowa na zimę 162

Bardzo prosta i pyszna konfitura marchewkowa !  Składniki: ½ kg marchewki 75 dag cukru 3 cytryny Wykonanie: Marchewkę obrać, pokroić w cienkie paski, włożyć do garnka z

Tradycyjna Kuchnia
Powidła z moreli i "Ognisty bóg" 221

Na bazarze nareszcie można kupić morele w przystępnej cenie :) Bardzo lubię te owoce zarówno na surowo, jak i przetworzone. Dlatego postanowiłam "schować" trochę na zimę do

Weekendy w domu i ogrodzie
Konfitura z zielonych orzechów włoskich 160

Chciałabym dać Wam jakąś złotą radę, co zrobić, aby nie pobrudzić zbytnio rąk przy robieniu konfitury orzechowej. Niestety nie pomagają żadne rękawiczki. O zgrozo czarne łapki

Wrzosowa Polana
wisnie z czekolada - dzem 185

Składniki: 2kg wiśni -waga bez pestek 1kg cukru 1tabliczka dobrej czekolady gorzkiej 1/2 szkl. zimnego soku 10g pektyny Wykonanie   Umyte i wydrylowane wiśnie zasypać cukrem

w mojej kuchni
Ogórki w zalewie miodowej 220

Składniki: 2 kg ogórków (tych takich "kłujących" ;) litr wody 1,5 szkl cukru szkl octu 2 czubate łyżki soli 2 łyżki miodu Ogórki ze skórką pokroić

Ukojenie Podniebienia
DŻEM TRUSKAWKOWY BEZ ŻELFIXU 185

Chyba nie muszę mówić, że domowy dżem truskawkowy jest najlepszy na świecie?  Bez dodatku żelfixu smakuje wspaniale, nie bójcie się, że nie uzyskacie odpowiedniej konsystencji

Kukuleczki
szybkowar-czereśniowy dżemik... 238

Składniki: czereśnie 3 kg, cukier 3 szklanki, sok z cytryny 3 łyżki, woda 3 szklanki, żelfix 1 opakowanie/3:1 twarde, świeże czereśnie wypestkować w maszynce do

W Mojej Kuchni Lubię
Cukinia w słodkiej zalewie 200

https://www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com Bardzo prosty i pyszny przepis na cukinię, która świetnie smakuje prosto ze słoika. Jest również doskonałym składnikiem sałatek oraz ciast

Di gotuje
Agrest w syropie 132

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Ketchup curry z winem 132

Zapewne wiecie, że co roku robię różne ketchupy na zimę. Był już śliwkowy , musztardowy i bardzo ostry . Tym razem wersja z curry i winem. Pyszności ! Składniki

Tradycyjna Kuchnia
Dżem truskawkowy z nutą anyżu 120

Przepyszny dżem truskawkowy o pięknym aromacie anyżu Składniki: • 3 kg truskawek • 1,5 kg cukru • 1 l wody • 2 gwiazdki anyżu Sposób przygotowania: 1. Z wody

W królestwie smaków Beaty
Syrop truskawkowy z nutą anyżu 214

Wspaniały aromat truskawek i anyżu Składniki: • 3 kg truskawek, • 1,5 kg cukru, • 1 l wody, • 2 gwiazdki anyżu, Sposób przygotowania: 1. Z wody i cukru

W królestwie smaków Beaty
Dżem truskawkowy 145

Zapasy na zimę Składniki: • 3 kg truskawek • 1.5 kg cukru Sposób przygotowania: 1. Truskawki zasypać cukrem. Zostawić na noc i na drugi dzień  zagotować. Zlać

W królestwie smaków Beaty

Proponowane wyszukiwania