My Blueberry Corner by "jagodzianka" Syrop z młodych pędów sosny to znane od dawna lekarstwo na kaszel i przeziębienie. Warto go wiosną przygotować, by móc …
My Blueberry Cornerhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak przyrządzone ogórki są bardzo smaczne i często je robię - bez względu na porę roku. Można je podjadać bezpośrednio ze słoika
Di gotujeDżem z rabarbaru z imbirem jest bardzo ciekawy w smaku. Nie jest bardzo słodki, a charakterystyczny orzeźwiający smak imbiru jest wyczuwalny i nadaje dżemowi charakteru. Gdy
Poezja smakuskładniki: 200 g świeżych płatków róży 400 g cukru opcjonalnie: rum, sok z cytryny do smaku wykonanie: Płatki róży przepłukujemy wodą, osuszamy. Umieszczamy w makutrze, dodajemy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 200 g liści lubczyku bez łodyg 4 gruboziarnistej łyżeczki soli kamiennej 6 łyżek oliwy z oliwek wykonanie: Liście z lubczyku myjemy, osuszamy. Kroimy na drobne
Domowy Smak JedzeniaWarto mieć w lodówce. Idealna jako pasta do kanapek, dodatek do obiadu, czy przekąska na kolację. Ładuję to pesto wszędzie – do makaronów, do mięs, jako
gutfutKolejna słoikowa propozycja. Składniki: 2 kg kapusty białej 2 marchewki 1 główka czosnku 2 białe cebule ½ szklanki oleju Składniki na zalewę: 1 ½ szklanki wody 1 szklanka
Tradycyjna KuchniaCukinia marynowana do idealny dodatek do wielu potraw. Składniki: 6 młodej cukinii 2 białe cebule 8 ząbków czosnku 8 listków laurowych gorczyca pieprz ziarnisty ziele
Tradycyjna KuchniaKwiaty bzu tego roku rozstawiły wokół siebie nie lada ogrodzenie, metrowe pokrzywy, rzepy i powoje pilnują do nich dostępu, podrapana jestem jak łobuz, ale zebrałam piękne
Apetyczna babeczkaKiedyś nie rozumiałam zachwytu nad rabarbarem. Bardzo go nie lubiłam. Teraz wiem, że nie trafiłam na dobrze przygotowany. Zaczęłam z nim eksperymentować już w ubiegłym roku
Codzienna kuchnia niecodziennaKochani róża właśnie zaczyna kwitnąć więc to dobry czas aby ją upolować na domową nalewkę. Wychodzi mocna i słodka, zanim przechylicie kieliszek w nosie zakręci Wam
Apetyczna babeczkaSkładniki: jabłka 2 kg, gorczyca biała cała 2 opakowania, anyż 1 gwiazdka, pieprz czarny ziarnisty 6 sztuk, ziele angielskie 4 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, goździki
W Mojej Kuchni LubięKolejny pomysł na kiwi, tym razem domowy kisiel z kiwi, a tu maj i powinnam pisać o truskawkach. Niestety, te dostępne obecnie są drogie i średnio
Anioszek w kuchniŻeby zrobić dżem z jabłek i rabarbaru ochotę miałam dawno. Czekałam tylko, aż się pojawi i znajdę czas ;) ale żeby dodać mango to już przyszło mi
Kolorowy Przepisownik