Dżem truskawkowy

Dżem truskawkowy

Dżem truskawkowy

Zapasy na zimę Składniki: • 3 kg truskawek • 1.5 kg cukru Sposób przygotowania: 1. Truskawki zasypać cukrem. Zostawić na noc i na drugi dzień  zagotować. Zlać gorący sok do wyparzonych słoików. Owoce smażyć na małym ogniu, aż zrobi się dżem. Przełożyć do słoików. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W królestwie smaków Beaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Beata12Beata12

Gotuję dla rodziny. Moje największe pasje to pieczenie,gotowanie i wymyślanie różnych potraw oraz fotografowanie.
Prowadzę bloga kulinarnego : http://wkrolestwiesmakow.blogspot.com/
oraz zapraszam na stronę na facebooku : https://www.facebook.com/pages/W-kr%C3%B3lestwie-smak%C3%B3w-Beaty/376942602470849?ref=hl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawka, truskawki, słoik, przetwory

Inne przepisy z W królestwie smaków Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.