Tak przygotowany sos bardzo często wykorzystuję na szybki obiad gdy mam mało czasu . Podsmażam pokrojone piersi z kurczaka i dodaję do sosu, danie podaję do ryżu
Bajeczna KuchniaSmaczny orzeźwiający kompot z mirabelek.Bardzo łatwy do przyrządzenia,niezastąpiony dodatek do obiadu. Składniki: mirabelki(dowolna ilość) 5 łyżek cukru na słoik 0,7 l. woda przegotowana
Bajeczna KuchniaPowidłami bardzo lubię przekładać ciasta,szczególnie mirabelkowymi,mają fajny kwaskowy smak. Składniki: 3 kilogramy mirabelek żółtych 2 kilogramy cukru Sposób przygotowania: Mirabelki należy umyć i wypestkować
Bajeczna KuchniaTakie śliwki zimą możemy wykorzystać na wiele sposobów, do ciast,kompotu, deserów. Są bardzo smaczne, polecam. Składniki: 2 kilogramy śliwek 1 kilogram cukru sok z jednej
Bajeczna KuchniaŻurawina tworzy świetny duet z gruszkami, taka konfitura jest doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju mięs, pasztetów, serów. Składniki: 1 kilogram żurawiny 0,5 kilograma gruszek 0
Bajeczna KuchniaNutella ze śliwek to połączenie śliwek i kakao,bez konserwantów Smaczny dodatek do pieczywa na śniadanie lub do naleśników. Składniki: 2,5 kilograma śliwek 1 kilogram
Bajeczna KuchniaZawsze robię bardzo duży zapas soku malinowego na zimę, jest doskonałym dodatkiem do herbaty. Jest bardzo dobry na przeziębienie,działa rozgrzewająco.Idealny na jesienno-zimowe dni
Bajeczna KuchniaCo roku robię powidła śliwkowe, uwielbiam je dodawać do ciast lub do naleśników. Domowe są najlepsze, nie wyobrażam sobie bez nich świątecznego piernika . Składniki: 3 kilogramy
Bajeczna KuchniaPyszne śliwki w lekkiej zalewie octowej z dodatkiem cynamonu i goździków. Składniki: 2 kilogramy śliwek Zalewa: 2 szklanki wody 0,5 szklanki octu 2 szklanki cukru
Bajeczna KuchniaPuree z pieczonej dyni to podstawa do wielu dań,takich jak ciasta ,zupy,pieczywo.Ja takie puree wkładam do małych pojemniczków i zamrażam .U mnie w domu
Bajeczna KuchniaRobiąc ketchup z cukinii nawet nie myślałam że będzie aż tak smaczny, przede wszystkim nie zawiera substancji konserwujących w przeciwieństwie do tych ze sklepu. Składniki: 3
Bajeczna KuchniaMaślaki marynowane są bardzo smacznym dodatkiem do wielu sałatek lub śledzi, możemy je również podać jako przystawkę. Składniki: 2 kilogramy maślaków Zalewa: 1 szklanka octu 4
Bajeczna KuchniaGrzyby marynowane w zalewie miodowej są bardzo smaczne i aromatyczne, mają fajny delikatny smak, zamiast prawdziwków możemy użyć innych grzybów. Składniki: 2 kilogramy prawdziwków Zalewa: 1
Bajeczna KuchniaW tym roku opieńki pojawiły się na mojej działce i to w dużej ilości, uwielbiam te grzyby, są bardzo smaczne szczególnie marynowane, ja robię je w
Bajeczna Kuchnia