Domowy przecier pomidorowy warto mieć w zapasie. Ja za nim nie przepadam ale u mnie w domu nie umieją żyć bez niego i raz na ile
PychotkaaaKolejny przepis na słoiki, to buraczki czerwone. Polecam ze względu na to iż jest to mega szybki dodatek do obiadu, wystarczy odkręcić słoik i jeść. Można
PychotkaaaCukinia z keczupem? Połączenie dość niebanalne, od razu mówię, że wybrednym może nie smakować. Na zimowe leczo idealna. Składniki: 2 duże cukinie zalewa 2 l
PychotkaaaDla mnie to najlepsze wyjście gdy nie mam na co zużyć pomidorków w chwili zbiorów. Na pewno przydadzą się w zimie. Czytaj więcej »
PychotkaaaNie mogłam powstrzymać się przed wypróbowaniem tego przepisu, czosnek uwielbiam a ten świetnie komponuje się np z wędlinami. Czytaj więcej »
PychotkaaaBardzo fajny sposób na cukinię, faktycznie smakuje jak ananas, można spokojnie dodać np do ciasta lub sałatki, przepis pochodzi z książki 173 specjały siostry Anastazji. Czytaj
PychotkaaaPo raz kolejny na blogu przepis na gruszki, tym razem w 100% na słodko, te idealnie nadają się do deserów i ciast. Dodatkowo syrop idealnie pasuje
PychotkaaaBuraczki z czosnkiem do słoika to idealny dodatek do dań głównych. Wystarczy otworzyć słoik i już można je jeść, lub zagotować dorobić zasmażkę dodać śmietanę i
PychotkaaaPierwszy raz dżem dyniowy robiłam właśnie w tym roku, zapach przy gotowaniu jest obłędny, unosi się w całej kuchni. Wyszedł ciut za słodki, no cóż może
PychotkaaaJabłka tarte do słoików na zimę to świetny "myk" gdy w środku zimy zamarzy nam się szarlotka z domowymi jabłkami. Czytaj więcej »
PychotkaaaPapryka z olejem, to moja ulubiona, polecam ją szczególnie do sałatki z zupek chińskich. Czytaj więcej »
PychotkaaaDzień dobry! Przy okazji przepisu na staropolski piernik dojrzewający pisałam Wam co nieco o przyprawach do piernika. Jeśli będąc na zakupach spojrzycie na składy na poszczególnych
Pora coś zjeśćDzisiaj chciałabym podzielić się przepisem na pyszną konfiturę z żurawiny. Zrobiłam ją z pół kilograma owoców, więc nie poddawałam jej pasteryzacji, lecz zużyłam całość do dwóch
Czerwień i błękitwykonanie: 4 pomarańcze 2 cytryny 25 g imbiru 150 g cukru 1 łyżeczka soli 60 ml wody wykonanie: Imbir obieramy, kroimy w plasterki, zalewamy wodą wymieszaną
Domowy Smak JedzeniaC o lubicie pić jesienią? U mnie w czołówce sezonowych napojów znajduje się rozgrzewająca kawa z korzennym syropem dyniowym, duuużą ilością spienionego mleka i bitą śmietaną
Food Square