Składniki cukinia młoda, 2,5kg galaretka agrestowa, 2 opak cukier, 250g woda, 200ml sok z cytryny Przygotowanie Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o dużych
Gotowanie moimi oczamiDla tych co nie lubią marchewki...dzięki cytrynie jest absolutnie niewyczuwalna Składniki marchewka, 2kg cukier, 2 szkl cytryna, 4 sztuki Przygotowanie Marchewkę obieramy, przekładamy do
Gotowanie moimi oczamiSkładniki ogórki, 1 i 1/2 kg cukier, 1 i 1/3 szkl ocet, 1 i 3/4 szkl woda, 500ml gorczyca, 1 łyżka pieprz czarny ziarnisty, 1
Gotowanie moimi oczamiSkładniki ogórki gruntowe, 3 kg ocet, 250ml keczup, 300g woda, 1l cukier, 1 i 1/2 szkl sól, 2 łyżki liść laurowy, 5-6 szt Przygotowanie
Gotowanie moimi oczamina zimę do sosów lub jajecznicy Składniki ok. 2 kg kurek zalewa sól i woda Sposób przygotowania Kurki oczyścić, dobrze umyć i
Darcia w kuchniSezon na ogórki w pełni oto moja propozycja na koreczki z ogórków Składniki: 4 kg małych ogórków ze skórką ćwiartkowy słoiczek cebuli dymki 3 czerwone
Darcia w kuchniSkładniki 2 kg dyni bez skóry i gniazd nasiennych 2 kg jabłek bez skóry i gniazd nasiennych 1 kg cukru 1 cukier waniliowy 1 galaretka pomarańczowa
Darcia w kuchniSkładniki kurki 1 kg papryka 1 szt cebula 1 szt ocet winny 6% szklanka cukier 1/2 szklanki liść laurowy 2 szt pieprz w ziarenkach 6 szt
Darcia w kuchniSkładniki 1 kg kurek średnia cebula 2 łyżeczki soli 1/4 szklanki cukru 1 szklanka octu 10 % 1/2 litra wody 3-4 liście laurowe czubata łyżeczka gorczycy
Darcia w kuchniSkładniki 2 kg malin 2 x żelfix 60 dag cukru Sposób przygotowania MALINY WSYPAĆ DO GARNKA, DODAĆ 2 OPAKOWANIA ŻELFIX I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ PODGRZAĆ, DODAĆ CUKIER
Darcia w kuchniTaki przecier zawsze robię z przejrzałych pomidorków. Do czego go używam? Do zup, sosów. Do picia, gdy jest
Darcia w kuchniDziś chciałabym zaproponować inną wersję dżemu z dyni - z cytrynową galaretką. Składniki : obrana dynia, 5 kg cukier, 1 kg
Darcia w kuchniSkładniki : małe twarde kapelusze podgrzybków woda sól cukier ocet liść laurowy ziele angielskie kolorowy pieprz cebula Sposób wykonania: Małe twarde kapelusze podgrzybków wyczyścić, umyć pod bieżącą
Darcia w kuchniDo przygotowania dżemów od kilku używam środka żelującego do konfitur i dżemów. Taki dżem robi się szybko, ma intensywny kolor, owoce się nie rozpadają. Składniki: 2
Darcia w kuchniskładniki: 4 kg ogórków 2-3 duże cebule 2 łyżki soli pieprz w ziarenkach koper zalewa: 4 szklanki wody 2 szklanki cukru 2 szklanki octu sposób
Darcia w kuchni