Papryka z cebulą w sosie pomidorowym... Paseczki miękkiej, czerwonej papryki. Pióra ostrej, białej cebuli. Oblepione aromatycznym sosem pomidorowym. Pyszny dodatek do obiadu czy kanapek. Polecam! Składniki
Gospodyni MiejskaDomowa żurawina jest idealna do mięs i serów. Sprawdza się także jako dodatek do ciast czy deserów. Powiem szczerze zawsze kupowałam taką gotową w sklepie (w
Ana Mari's worldJedliście kiedyś taki dżem? A raczej przecier? Ja jeszcze nie, ale trzeba próbować nowych smaków, zwłaszcza że owoce tarniny są bardzo zdrowe. Tarnina ma działanie przeciwbiegunkowe
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis z blogu: Katerina&Kuchnia. Ogórki mają słodko-kwaśny smak. 2 kg ogórków Zalewa: 1 szklanka octu (polecam
Di gotujeJedna z moich ulubionych sałatek "zimowych". Łagodna w smaku, lekko słodkawa, nie kwaśna. Idealna do obiadu:) Z tych proporcji wychodzi około 13 słoików o objętości średnio
Maślane ciasteczkoPyszne śledzie -idealne na nadchodzącą kolację wigilijną! Składniki: ½ kg filetów śledziowych ½ kg cebuli ½ szklanka oleju 1 słoiczek koncentratu pomidorowego (200 gram) 10 dag suszonej żurawiny
Tradycyjna KuchniaChociaż jabłka w tym roku nie obrodziły, pewnie przez suszę i upały ale i tak jest nieźle. Postanowiłam, że zrobię jabłka prażone. Bywało już
Smaki EwyKolejna odsłona sezonowych owoców .Dziś kompot z domieszką przepysznego miodu z lipy i kwiatów lawendy.Co za zapach,a smak...!!! 2 litry wody 50 dag..cukru trzcinowego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKiedyś taką frużelinę owocową kupowałam w sklepie ,w tym roku postanowiłam zrobić ją do słoiczków sama.Świetna jest do ciast,na leśników,babeczek i innych smakołyków
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDruga odsłona dżemu dyniowego w tym sezonie, tym razem w formie musu, gładki i bez wyczuwalnych kawałków. Smakuje bardzo orzeźwiająco, słodycz umiarkowana czyli tak jak lubię
Apetyczna babeczkaPierwszy raz miałam okazje robić coś z pigwy. Spontanicznie powstała marmolada. Lubicie takie smaki? a może by nadała się do szarlotki zamiast jabłek? Marmolada z
Dzieje kuchennej WiewióryDomowe warzywko z lubczykiem -przyprawa bez chemii Domowe przyprawy są najzdrowsze i najsmaczniejsze , przekonałam się o tym tworząc pierwszą grzybową …Teraz jak to zwykle bywa
Ogrodnik w podróżyBardzo lubię wszelkiego rodzaju sosy z dużą ilością warzyw, dlatego też często do klasycznego sosu pomidorowego który przygotowuję do makaronu czy klopsików dodaję marchewkę, selera i
sierotka maRysia w kuchniAntipasti/antipasto są to tradycyjne włoskie przystawki podawane na stół przed głównym posiłkiem alby pobudzić apetyt. Najpopularniejszym antipasti jest carpaccio i nadziewane oliwki. Nigdy mnie nie kusiły
sierotka maRysia w kuchni