przetwory - 14998 przepisów (strona:738/1000)

Dżem z cukinii 74

  Składniki cukinia młoda, 2,5kg galaretka agrestowa, 2 opak cukier, 250g woda, 200ml sok z cytryny Przygotowanie Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o dużych

Gotowanie moimi oczami
Dżem marchewkowy o smaku pomarańczowym 123

Dla tych co nie lubią marchewki...dzięki cytrynie jest absolutnie niewyczuwalna   Składniki marchewka, 2kg cukier, 2 szkl cytryna, 4 sztuki Przygotowanie Marchewkę obieramy, przekładamy do

Gotowanie moimi oczami
Ogórki kanapkowe 98

  Składniki ogórki, 1 i 1/2 kg cukier, 1 i 1/3 szkl ocet, 1 i 3/4 szkl woda, 500ml gorczyca, 1 łyżka pieprz czarny ziarnisty, 1

Gotowanie moimi oczami
Ogórki w zalewie keczupowej 86

  Składniki ogórki gruntowe, 3 kg ocet, 250ml keczup, 300g woda, 1l cukier, 1 i 1/2 szkl sól, 2 łyżki liść laurowy, 5-6 szt Przygotowanie

Gotowanie moimi oczami
kurki w słonej zalewie 124

 na zimę do sosów lub jajecznicy Składniki  ok. 2 kg kurek zalewa  sól i woda  Sposób przygotowania Kurki oczyścić, dobrze umyć i

Darcia w kuchni
KORECZKI Z OGÓRKÓW 134

Sezon na ogórki w pełni oto moja propozycja na koreczki z ogórków  Składniki: 4 kg małych ogórków ze skórką ćwiartkowy słoiczek cebuli dymki 3 czerwone

Darcia w kuchni
DŻEM Z DYNI I JABŁKA 96

Składniki 2 kg dyni bez skóry i gniazd nasiennych 2 kg jabłek bez skóry i gniazd nasiennych 1 kg cukru 1 cukier waniliowy 1 galaretka pomarańczowa

Darcia w kuchni
KURKI W ZALEWIE Z DODATKIEM PAPRYKI 75

Składniki kurki 1 kg papryka 1 szt cebula 1 szt ocet winny 6% szklanka cukier 1/2 szklanki liść laurowy 2 szt pieprz w ziarenkach 6 szt

Darcia w kuchni
Kurki w occie 92

Składniki 1 kg kurek średnia cebula 2 łyżeczki soli 1/4 szklanki cukru 1 szklanka octu 10 % 1/2 litra wody 3-4 liście laurowe czubata łyżeczka gorczycy

Darcia w kuchni
Dżem malinowy 111

Składniki 2 kg malin 2 x żelfix 60 dag cukru Sposób przygotowania MALINY WSYPAĆ DO GARNKA, DODAĆ 2 OPAKOWANIA ŻELFIX I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ PODGRZAĆ, DODAĆ CUKIER

Darcia w kuchni
Przecier pomidorowy 100

         Taki przecier zawsze robię z przejrzałych pomidorków. Do czego go używam? Do zup, sosów. Do picia, gdy jest

Darcia w kuchni
Dżem z dyni z galaretką cytrynową 131

         Dziś chciałabym zaproponować inną wersję dżemu z dyni - z cytrynową galaretką. Składniki : obrana dynia, 5 kg cukier, 1 kg

Darcia w kuchni
marynowane podgrzybki 92

Składniki : małe twarde kapelusze podgrzybków woda sól cukier ocet liść laurowy ziele angielskie kolorowy pieprz cebula Sposób wykonania: Małe twarde kapelusze podgrzybków wyczyścić, umyć pod bieżącą

Darcia w kuchni
DŻEM TRUSKAWKOWY 105

Do przygotowania dżemów od kilku używam środka żelującego do konfitur i dżemów. Taki dżem robi się szybko, ma intensywny kolor, owoce się nie rozpadają. Składniki: 2

Darcia w kuchni
sałatka z ogórków 127

składniki: 4 kg ogórków 2-3 duże cebule 2 łyżki soli pieprz w ziarenkach koper zalewa: 4 szklanki wody 2 szklanki cukru 2 szklanki octu sposób

Darcia w kuchni