Śliwki w marynacie selerowej

Śliwki w marynacie selerowej

Śliwki w marynacie selerowej

Pyszne, aromatyczne śliwki w zalewie selerowej podkreślą smak niejednej potrawy. Składniki: 1 kg śliwek węgierek 2 łodygi selera naciowego Składniki na zalewę: 1 szklanka octu 2 ½ łyżeczki mielonej gorczycy 70 dag cukru ½ łyżeczki soli 2 szklanki wody Wykonanie: Śliwki umyć, usunąć pestki i pokroić na ćwiartki. Seler zaś pokroić na cienkie plastry. Ocet wlać do garnka z dwoma szklankami wody, wsypać sól i cukier i zagotować mieszając. Włożyć śliwki do gorącej zalewy i gotować przez 10 minut. Następnie śliwki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, seler, słoik, mielone, seler naciowy, przetwory

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.