Sok z ciemnych winogron to naprawdę kilka chwil pracy, dzięki której mamy potem pyszny sok do napojów, czasami mrożę go w foremkach do lodu i wychodzi
Blondynka GotujeBuraczki to zapewne nasza potrawa narodowa. W moim rodzinnym domu były one zawsze. Często były dodatkiem do obiadu. Zawsze smakują. Gdy moje dzieci były małe tarłam
Smaki EwyBuraki- pisałam już o nich wiele razy, ostatnio podawałam przepis na buraczki w zalewie octowej klik , dziś podaje tradycyjny przepis na tarte buraczki. Przepis ten w
Basia w kuchniTo nasza ulubiona sałatka z buraczków na zimę. Bardzo lubimy buraczki na ciepło, ale takie z papryką i cebulą też nam bardzo posmakowały. Robi się je
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePrzeczytaj jeśli masz ochotę :), kliknij na banerek poniżej. Mój jesienny wywiad dla Gotujmy.pl .
Apetyczna babeczkaDla fanów ostrych papryczek, idealna zalewa. W zimowe wieczory, fanatycy ostrych papryczek uraczą się ich smakiem. Składniki: 2 kg papryczek chili 2-3 duże cebule
Garnkowe fanaberiePogoda na grzyby sprzyjająca. Ciepłe dni, troszkę deszczu...Grzybiarzy coraz więcej...Każdy chciałby podelektować się smakiem świeżych grzybków, ususzyć je na Wigilię, a także zamarynować by
Z Majeczką w kuchniDziś były pierwsze przymrozki, pora więc zabrać się za powidła. Moja babcia zawsze mawiała, że na powidła najlepsze są śliwki węgierki właśnie lekko przemrożone, wtedy są
Kulinarne przygody GatityGdzieś w połowie wakacji targ przy ul. Wileńskiej w Lublinie przeobraził się w festiwal kolorów. Stragany stały się wielobarwne za sprawą różnych owoców i warzyw. Mnie
Pasja SmakuNajprostszy sposób na konfiturę żurawinową do mięs. :) 0,5kg żurawiny 0,4kg cukru kryształu Żurawinę po przepłukaniu wrzucamy do sporej miski. Zasypujemy ją cukrem i opcjonalnie
Kuchenna KontrrewolucyaDzień przed wyjazdem na urlop znalazłam na bazarku papryczki czereśniowe. Część była już podsuszona sądząc po zmarszczkach a większość to i tak za malutkie sztuki. Wybrałam
Smaczna PyzaTym razem przyszedł czas na pomidorki koktajlowe z mojej hodowli doniczkowej. Składniki; 1 kg. pomidorów koktajlowych, 3 ząbki czosnku, 1,5 dag soli, 1 dag kwasku
Anioły w kuchniMój ocet po roku leżakowania Ocet jabłkowy jest o wiele droższy od spirytusowego, ale także sporo smaczniejszy. Stosuje się go w czasie diet odchudzających, a przede
Kuchenna KontrrewolucyaZerwałam dzisiaj z krzaczków ostatnie papryki, żeby je wykorzystać znalazłam w zeszycie przepis na paprykę w przecierze pomidorowym tak dawno jej nie robiłam a jest pyszna
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaZawsze robię jabłuszka na zimę bez żadnych dodatków ale tym razem jak robiłam postanowałam coś urozmaicić i zrobiłam kilka słoików trochę inaczej. Do każdego słoiczka z
Monia miesza i gotuje