Marynowane patisony

Marynowane patisony

Marynowane patisony

Uwielbiam tak zamarynowane patisony, szczególnie te małe i z dodatkiem papryki. Stanowią doskonały dodatek do obiadu. Składniki: 2 kilogramy małych patisonów 1 papryka czerwona 1 cebula Ząbki czosnku koper- baldachim Gorczyca Listek laurowy Ziele angielskie Pieprz ziarnisty Zalewa: 6 szklanek wody 1 szklanka octu 0,5 szklanki cukru 4 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Patisony myjemy, większe kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze kawałki. Cebule obieram... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.