Kolejna propozycja na użycie pigwowca to pyszny i zdrowy syrop,który może być doskonałym dodatkiem do wody lub herbaty zamiast cytryny.Aromatyczny syrop jest również pomocny
Niespełnione zdolności kulinarnePachnąć pigwą, chciałabym! Uwielbiam jej zapach. Nienawidzę obierać, bo łatwo się pokaleczyć, przez to, ze jest twarda, ale kocham ten zapach. Lubimy w herbacie, lubimy ją
Blondynka GotujeAronia nie należy do najsmaczniejszych owoców ale ma wiele bardzo cennych właściwości. Zawiera wiele witamin, minerałów i związków. Dlatego też warto przygotować z niej sok, który
Monia miesza i gotujeW kolejnym odcinku programu „Dorota, Karol i goście” wystąpiła Anna Mucha – znana z telewizji i kina młoda polska aktorka. Prywatnie wielbicielka dobrego jedzenia
WojnaNaSmaki.pl2 kg pigwy, 12 goździków, 3 listki limonki, 200 ml wody, 1,5 kg cukru, 250 ml octu 10%, skórka z cytryny, sok z cytryny Pigwę
królestwo garówW sezonie jesiennym nie może zabraknąć w mojej kuchni tego wspaniałego warzywa. Dynia i jej zastosowanie jest ogromne :) Dlatego w tym roku postanowiłam zrobić
Delicious TitbitsBuraczki na zimę Przez wiele lat robiłam buraczki z papryką na zimę. Do momentu, kiedy wypróbowałam ten oto przepis, który okazał się o wiele łatwiejszy, szybszy
na moim stole...„Reszteczka” sałatka z zielonych pomidorów Mróz , przynajmniej u nas przypomniał o nadchodzącej zimie i posprzątał mi na grządkach w warzywniaku " class="wp-smiley" style
Ogrodnik w podróżyJak ja lubię szwendać się po lesie i łąkach, nazbierać po drodze czegoś dobrego i przetworzyć to w coś jeszcze lepszego! Ten dżem powstał z owoców
Smaczna PyzaJak co roku goszczą u mnie buraki ćwikłowe, którymi zajadamy się do...wszystkiego-do dań obiadowych lub na zimno do wędlin i kanapek. A na Wielkanoc
Z Kuchni Do KuchniKażdy z nas lubi warzywne sałatki, ale pewnie wielu nie lubi przygotowywać do niej tych wszystkich warzyw. Możemy sobie pomóc , pozbywając się chociaż..marchewki! Nic
Z Kuchni Do KuchniOd wielu dni patrzyłam na krzak jarzębiny rosnący niedaleko domu. Zastanawiałam się, jak mogę zagospodarować te piękne owoce, żeby były pyszne. Z pomocą przyszedł mi przepis
Cakes By KejtMam własną kapustkę ale niestety nie mam jej gdzie przechowywać aby przez całą zimę móc robić ze świeżej surówki. Dlatego też kapustkę zamykam wraz z innymi
Monia miesza i gotujeZbieranie grzybów daje mi dużo przyjemności i odprężenia. A gdy po okresie jesiennym i nagromadzeniu odpowiednich zapasów grzybków pod różnymi postaciami nadejdzie zima ... tym większą
Taste TherapyNie od dziś wiadomo, że kiszonki to najlepszy probiotyk. Kiszone warzywa to źródło wielu cennych witamin (np.z grupy B), zawierają sporo błonnika, są niskokaloryczne. Minusem jest
Kuchnia domowa Ani