przetwory - 15331 przepisów (strona:756/1023)

Gruszki w zalewie na zimę 195

Składniki : gruszki - 1,0 - 1,5 kg, najlepsze twarde około 50 dag cukru, ale tak naprawdę robię na smak sok z cytryny lub kwasek cytrynowy około

Proste Potrawy
Zrób to sam. Cebulka prażona. Cebulowa posypka i przyprawa do potraw 1487

Cebulka prażona w postaci chrupiących, rumianych kawałeczków jest dostępna w wielu sklepach. Ale ja nigdy jej nie kupuję bo z łatwością mogę zrobić ją w domu

Smaczna Pyza
Sok z Ciemnych Winogron 204

Sok z ciemnych winogron to naprawdę kilka chwil pracy, dzięki której mamy potem pyszny sok do napojów, czasami mrożę go w foremkach do lodu i wychodzi

Blondynka Gotuje
Buraczki tarte z chrzanem do słoików 239

Buraczki to zapewne nasza potrawa narodowa. W moim rodzinnym domu były one zawsze. Często były dodatkiem do obiadu. Zawsze smakują. Gdy moje dzieci były małe tarłam

Smaki Ewy
Buraczki tarte na zimię - przepis babci 216

Buraki- pisałam już o nich wiele razy, ostatnio podawałam przepis na buraczki w zalewie octowej klik , dziś podaje tradycyjny przepis na tarte buraczki. Przepis ten w

Basia w kuchni
Buraczki z papryką 156

To nasza ulubiona sałatka z buraczków na zimę. Bardzo lubimy buraczki na ciepło, ale takie z papryką i cebulą też nam bardzo posmakowały. Robi się je

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Gotujmy.pl i bloger tygodnia 167

Przeczytaj jeśli masz ochotę :), kliknij na banerek poniżej. Mój jesienny wywiad dla  Gotujmy.pl .

Apetyczna babeczka
Papryczki chilli w zalewie 178

Dla fanów ostrych papryczek, idealna zalewa. W zimowe wieczory, fanatycy ostrych papryczek uraczą się ich smakiem. Składniki: 2 kg papryczek chili 2-3 duże cebule  

Garnkowe fanaberie
MARYNOWANE PRAWDZIWKI / PODGRZYBKI 191

Pogoda na grzyby sprzyjająca. Ciepłe dni, troszkę deszczu...Grzybiarzy coraz więcej...Każdy chciałby podelektować się smakiem świeżych grzybków, ususzyć je na Wigilię, a także zamarynować by

Z Majeczką w kuchni
Powidła śliwkowe z piekarnika bez cukru 162

Dziś były pierwsze przymrozki, pora więc zabrać się za powidła. Moja babcia zawsze mawiała, że na powidła najlepsze są śliwki węgierki właśnie lekko przemrożone, wtedy są

Kulinarne przygody Gatity
Chutney pomidorowo-brzoskwiniowy 160

Gdzieś w połowie wakacji targ przy ul. Wileńskiej w Lublinie przeobraził się w festiwal kolorów. Stragany stały się wielobarwne za sprawą różnych owoców i warzyw. Mnie

Pasja Smaku
Konfitura z żurawiny bez gotowania 303

Najprostszy sposób na konfiturę żurawinową do mięs. :) 0,5kg żurawiny 0,4kg cukru kryształu Żurawinę po przepłukaniu wrzucamy do sporej miski. Zasypujemy ją cukrem i opcjonalnie

Kuchenna Kontrrewolucya
Papryka czereśniowa z fetą i ziołami, w oliwie 214

Dzień przed wyjazdem na urlop znalazłam na bazarku papryczki czereśniowe. Część była już podsuszona sądząc po zmarszczkach a większość to i tak za malutkie sztuki. Wybrałam

Smaczna Pyza
Pomidory koktajlowe w zalewie 173

Tym razem przyszedł czas na pomidorki koktajlowe z mojej hodowli doniczkowej. Składniki; 1 kg. pomidorów koktajlowych, 3 ząbki czosnku, 1,5 dag soli, 1 dag kwasku

Anioły w kuchni
Ocet jabłkowy 248

Mój ocet po roku leżakowania Ocet jabłkowy jest o wiele droższy od spirytusowego, ale także sporo smaczniejszy. Stosuje się go w czasie diet odchudzających, a przede

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania