Kiedyś coś podobnego można było znaleźć na sklepowych półkach. Czokodżem królował jednak stosunkowo krótko - dlaczego, nie wiem. Czokodżem podbił serduszka mojej rodziny i znika w zastraszającym
Życie zamknięte w smakuBrzoskwinia w tym roku obrodziła i to niezwykle. Zdarza się to rzadko, więc większość owoców zamknęłam w słoikach w słodkim syropie, co by mieć je na
Życie zamknięte w smakuDługo nie pisałam i nie umieszczałam przepisów, ale jak zwykłam mówić - remont to nowy synonim nieskończoności. Wracam do Was trochę jeszcze zmęczona, trochę jeszcze zaspana i
Życie zamknięte w smakuKeczup w kuchni ma wiele zastosowań. Nie mam pojęcia, ile przeciętny Polak rocznie zużywa go w zaciszach swojego domu, ale jestem pewna, że nie da się
Życie zamknięte w smakuNiby sezon na ogórki już się skończył, ale może ten przepis przyda się komuś w przyszłym roku. W końcu są to ogórki najlepsze na świecie ;) OGÓRKI
Życie zamknięte w smakuSezon na dynie w pełni. W naszym domu to tata uważany jest za ich hodowcę. Kiedyś sprowadził nawet z pomocą swojego kuzyna z Kanady, specjalne nasiona
Życie zamknięte w smakuZ owoców i warzyw powstać może wiele niecodziennych przepisów, jeżeli tylko zechcemy popuścić wodze naszej fantazji. Musztardę gruszkową pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa - wtedy szczerze jej
Życie zamknięte w smakuTempo ostatniego roku studiów licencjackich przy dwóch kierunkach ostro daje mi się we znaki. Coraz mniej czasu mam na gotowanie i coraz mniej na lokowanie tutaj
Życie zamknięte w smakuMarmoladę mama robi od lat z jabłek z jednego tylko drzewa. Mówimy nich, że to jabłka śmierdzące z uwagi na, jak się łatwo można domyślić, ich
Życie zamknięte w smakuSą pyszne, jest ich dużo i robi się je stosunkowo szybko. Ja je uwielbiam! Jak nadzienie można tutaj wykorzystać różnorodne powidła, marmolady czy dżemy. Ja wykorzystałam
Życie zamknięte w smakuPigwa jest produktem opornym podczas obróbki, bowiem skórę ma bardzo twardą. Przeszkadzać to może zwłaszcza, jeżeli do przerobienia mamy sporą ilość tych owoców. Warto się jednak
Życie zamknięte w smakuNie wyobrażam sobie niektórych mięs bez żurawiny. Zazwyczaj kupowałam ją gotową w sklepie, ale w tym roku, w moim małym sennym miasteczku, dostrzegłam ją na jednym
Życie zamknięte w smakuKapuśniak ma dużo witaminy c i doskonale działa na takie wredne przeziębienia, z jakimi się borykam. No i jest tani. I smaczny. Czego chcieć więcej? KAPUŚNIAK
Życie zamknięte w smakuKonfitury, dżemy, galaretki, powidła, marmolady. Mogą pochwalić się mnogością zastosowań. Jak przypomnieć sobie chwile spędzone latem nad morzem? Wystarczy przygotować gofry z dżemem. Chęć na naleśnika
Życie zamknięte w smakuAkcja jabłkowa nieco już przycichła, ale ja dopiero teraz wstawić mogę moje jabłkowe przygody - z powodu awarii kabla do aparatu, a właściwie wejścia w samym aparacie
Życie zamknięte w smaku