Przygotowanie w domu suszonych płatków chili jest bardzo łatwe. Wystarczy kilka papryczek, by uzyskać zadowalającą ilość tej przyprawy. Wiadomo – domowa jest najlepsza, a do tego zawsze mamy pewność, że nic oprócz papryczek się w niej nie znalazło. Suszone płatki chili od teraz tylko domowe, a nie kupne Składniki: kilka-kilkanaście papryczek chili (dowolne odmiany) Wykonanie: Papryczki najpierw wysuszyć. O tym jak to robić pisałam rok temu we wpisie Czytaj dalej... Artykuł Suszone płatki chili... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...