Suszone płatki chili

Suszone płatki chili

Suszone płatki chili

Przygotowanie w domu suszonych płatków chili jest bardzo łatwe. Wystarczy kilka papryczek, by uzyskać zadowalającą ilość tej przyprawy. Wiadomo – domowa jest najlepsza, a do tego zawsze mamy pewność, że nic oprócz papryczek się w niej nie znalazło. Suszone płatki chili od teraz tylko domowe, a nie kupne   Składniki: kilka-kilkanaście papryczek chili (dowolne odmiany)   Wykonanie: Papryczki najpierw wysuszyć. O tym jak to robić pisałam rok temu we wpisie Czytaj dalej... Artykuł Suszone płatki chili... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.