Zbieranie grzybów daje mi dużo przyjemności i odprężenia. A gdy po okresie jesiennym i nagromadzeniu odpowiednich zapasów grzybków pod różnymi postaciami nadejdzie zima ... tym większą
Taste TherapyNie od dziś wiadomo, że kiszonki to najlepszy probiotyk. Kiszone warzywa to źródło wielu cennych witamin (np.z grupy B), zawierają sporo błonnika, są niskokaloryczne. Minusem jest
Kuchnia domowa AniSkładniki : gruszki - 1,0 - 1,5 kg, najlepsze twarde około 50 dag cukru, ale tak naprawdę robię na smak sok z cytryny lub kwasek cytrynowy około
Proste PotrawyCebulka prażona w postaci chrupiących, rumianych kawałeczków jest dostępna w wielu sklepach. Ale ja nigdy jej nie kupuję bo z łatwością mogę zrobić ją w domu
Smaczna PyzaSok z ciemnych winogron to naprawdę kilka chwil pracy, dzięki której mamy potem pyszny sok do napojów, czasami mrożę go w foremkach do lodu i wychodzi
Blondynka GotujeBuraczki to zapewne nasza potrawa narodowa. W moim rodzinnym domu były one zawsze. Często były dodatkiem do obiadu. Zawsze smakują. Gdy moje dzieci były małe tarłam
Smaki EwyBuraki- pisałam już o nich wiele razy, ostatnio podawałam przepis na buraczki w zalewie octowej klik , dziś podaje tradycyjny przepis na tarte buraczki. Przepis ten w
Basia w kuchniTo nasza ulubiona sałatka z buraczków na zimę. Bardzo lubimy buraczki na ciepło, ale takie z papryką i cebulą też nam bardzo posmakowały. Robi się je
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePrzeczytaj jeśli masz ochotę :), kliknij na banerek poniżej. Mój jesienny wywiad dla Gotujmy.pl .
Apetyczna babeczkaDla fanów ostrych papryczek, idealna zalewa. W zimowe wieczory, fanatycy ostrych papryczek uraczą się ich smakiem. Składniki: 2 kg papryczek chili 2-3 duże cebule
Garnkowe fanaberiePogoda na grzyby sprzyjająca. Ciepłe dni, troszkę deszczu...Grzybiarzy coraz więcej...Każdy chciałby podelektować się smakiem świeżych grzybków, ususzyć je na Wigilię, a także zamarynować by
Z Majeczką w kuchniDziś były pierwsze przymrozki, pora więc zabrać się za powidła. Moja babcia zawsze mawiała, że na powidła najlepsze są śliwki węgierki właśnie lekko przemrożone, wtedy są
Kulinarne przygody GatityGdzieś w połowie wakacji targ przy ul. Wileńskiej w Lublinie przeobraził się w festiwal kolorów. Stragany stały się wielobarwne za sprawą różnych owoców i warzyw. Mnie
Pasja SmakuNajprostszy sposób na konfiturę żurawinową do mięs. :) 0,5kg żurawiny 0,4kg cukru kryształu Żurawinę po przepłukaniu wrzucamy do sporej miski. Zasypujemy ją cukrem i opcjonalnie
Kuchenna KontrrewolucyaDzień przed wyjazdem na urlop znalazłam na bazarku papryczki czereśniowe. Część była już podsuszona sądząc po zmarszczkach a większość to i tak za malutkie sztuki. Wybrałam
Smaczna Pyza