MARYNOWANE PRAWDZIWKI / PODGRZYBKI

MARYNOWANE PRAWDZIWKI / PODGRZYBKI

MARYNOWANE PRAWDZIWKI / PODGRZYBKI

Pogoda na grzyby sprzyjająca. Ciepłe dni, troszkę deszczu...Grzybiarzy coraz więcej...Każdy chciałby podelektować się smakiem świeżych grzybków, ususzyć je na Wigilię, a także zamarynować by potem mieć świetny dodatek do obiadu lub jako zakąskę. Podam Wam sprawdzony przepis na zalewę octową. Świetnie nadaje się do prawdziwków, podgrzybków, ale można ją użyć także do zaprawienia innych grzybów jesiennych. Składniki: zalewa na 4 słoki 0,5l : 3,5 szkl wody 1 szklanka octu 1 łyżka soli 6 łyżek cukru 12 ziela ang&nb... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Z Majeczką w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.