Dobra dusza, czyli Iwona z bloga Blogotowanie z pasją obdarowała mnie pięknymi mirabelkami. Zakasałam więc rękawy i powstał ten oto pyszny dżem o
Kulinarne przygody GatityMój sposób na barszcz na dłużej... Witam ponownie. Za oknem robi się coraz zimniej,ciągle pada i nie wiem jak wy ale wtedy robię barszcz. Robię
Swojskie jedzonkoGRZYBKI MARYNOWANE Witam wszystkich serdecznie,wreszcie zaczęły się grzyby i moje pierwsze zbiory trafiły do słoiczków,robię je według starej rodzinnej receptury i potem są idealne
Swojskie jedzonkoPESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI I GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA PYSZNA PASTA DO SŁOICZKÓW NA ZIMĘ,TERAZ MAMY PYSZNE POMIDORY ,PAPRYKĘ I BAKŁAŻANY ŚWIERZE I NIEDROGIE WARTO WIĘC ZAMKNĄĆ
Swojskie jedzonkoMALINKI W SYROPIE NA ZIMĘ NAJLEPSZE NA PRZEZIĘBIENIE LUB PO PROSTU DO HERBATY - NAJPROSTSZE DO ZROBIENIA I PYSZNE SKŁADNIKI: MALINKI CUKIER PRZYGOTOWANIE: MALINKI WKŁADAMY DO
Swojskie jedzonkoTERAZ KIEDY POMIDORKI SĄ SŁODKIE I PEŁNOWARTOŚCIOWE I TANIE -DOBRZE JEST ZROBIĆ PRZECIER NA ZIMĘ-JA ROBIĘ GO CO ROKU I POTEM MAM PYSZNY
Swojskie jedzonkoJak za dawnych czasów,swój pasztecik w słoiczkach.Ostatnio jak przeczytałam skład pasztetów w sklepie-to się przeraziłam i na pewno już nie kupię-choć uwielbiam
Swojskie jedzonkoidealnie kremowy,orzeźwiający,super jako dodatek do deserów,lodów i ciast, przepis pochodzi z Irlandii,tam jest bardzo popularny,ja w sezonie robię go również
Swojskie jedzonkoKiedyś kupiłam taką paprykę gdzieś w sklepie nie mogłam się nią najeść i postanowiłam ,ze koniecznie muszę taką zrobić,udało się i jest genialna,a dzięki
Swojskie jedzonkoPlasterki cytryny w syropie to idealne rozwiązanie na zbliżające się jesienne i zimowe wieczory. Kiedy przy ciepłej herbacie z cytryną i pysznym cieście będziemy mogli rozgrzać
Lili w kuchniMarmolada z jabłek, ale pieczonych. Ma inny smak i zapach a w przygotowaniu bardzo prosta. Składniki: -2 kg niedojrzałych jabłek -1,5 szklanki cukru
Maminek kulinarnySkładniki : 2 kg pomidorów 2 duże czerwone papryki 2 cebule 4 papryczki chili 10 ząbków czosnku około 5 cm świeżego imbiru sól, cukier brązowy pieprz czarny
Proste PotrawyZ pomidorów, których używam do sosów prawie nigdy nie zdejmuję skórki. Trochę z lenistwa, a trochę dlatego, że lubię pomidory właśnie takie. Przecier kojarzy mi się
Pasja SmakuP owidła śliwkowe, niskosłodzone, znakomite do ciast, deserów, kanapek i mięsnych sosów. Powidła śliwkowe to także ważny składnik świątecznego piernika. W wersji podstawowej śliwki smażymy z
SzczyptaSmaQCo to czekośliwka? Nie każdy to wie, bo często pytają nas o to z mamą. Czekośliwka to po prostu powidła śliwkowe z
Lili w kuchni