Purée z dyni jest bazą wielu wypieków i deserów. Wpływa na wilgotność i miękkość ciast, nadaje im również piękny, żółty kolor. Ma niewiele kalorii oraz dużo
Smakołyki BerenikiKatar i kaszel, który dopadł moje dzieci parę dni temu przypomniał mi, że w piwnicy mam kilka słoiczków pysznego miodu z mlecza czyli mniszka lekarskiego. Miód
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSezon śliwkowy w pełni. Od suszenia, przez nalewki, do powideł mam już śliwek powyżej uszu... Wśród pomysłów na wykorzystanie tych owoców są właśnie domowe powidła. Pracy
Kuchenna KontrrewolucyaSezon zapraw cały czas trwa, u mnie obecnie królują buraczki. Oprócz tradycyjnych tartych buraczków, które uwielbiamy to na półce w spiżarce obowiązkowo muszą się znaleźć buraczki
Basia w kuchniW ubiegłym roku już nie zdążyłam Wam pokazać przepisu na nutellę ze śliwek więc przedstawiam ją dziś :) Moja mama robi ją już od dobrych kilku lat
Kuchnia domowa AniSyrop miętowy Mam nadzieję, że moją miętę w ogródku ścięłam po raz ostatni. Rośnie jak oszalała, im silniej ją zetnę tym silniej i szybciej ona rośnie
na moim stole...Najlepsze śliwki w wytrawnej zalewie jadłam z firmy Eterno . Poważnie. W domu od kilku dni nie robię nic innego jak tylko smażę powidła. Powidła z cynamonem
Blondynka GotujeSos warzywny na zimę do pizzy, dań z makaronem a nawet jako sos do klopsików. Dość ostry ale smaczny, oczywiście kto nie lubi strych smaków może
Ewa w kuchniŚliwki i czekolada. Bardzo lubię ich połączenie. Na tyle, że już któryś rok z rzędu przygotowuję sobie te śliwowe powidła. Do kanapek, naleśników
My simple kitchenskładniki: dynia (ilość dowolna ) wykonie: Z dyni wydrążamy miękki miąższ z pestkami. Pozostały twardszy miąższ kroimy na mniejsze kawałki i obieramy. Przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego
Domowy Smak JedzeniaKilka dni temu przywędrowały do mnie wspaniałe soki od OGRODY SABINU Dlaczego takie wspaniałe i nadzwyczajne? Bo dziś trudno o naturę w 100%. Wszystko dookoła
Z Kuchni Do Kuchnipyszna-ja bardzo lubię tą przyprawę i często ją używam,no i cukinia to jest moje ulubione warzywo i chętnie sięgam po nią również zimą, SKŁADNIKI
Swojskie jedzonkoŚliwki węgierki mają w sobie bardzo dużo cukrów i dlatego można przyrządzić z nich powidła bez grama słodziwa i bez pasteryzacji :) Robię tak od lat w
Weekendy w domu i ogrodzieSłodko-kwaśny rarytasik na jesienne chłody i słoty. Przegryzanie aromatycznych śliwek przypomina wtedy piękną wrześniową pogodę. Przygotowuję je co roku według przepisu Maryli Musidłowskiej. Od kiedy
Weekendy w domu i ogrodzieBuraczków na zimę nigdy nie ma za dużo, ile by ich nie zrobić zawsze za szybko znikają ze spiżarni. Przepyszne, łagodne wydanie z papryką i cebulą
Apetyczna babeczka