sernik - 18730 przepisów (strona:752/1249)

Mini serniczki z wiśniami 169

wyciągnąłem jeden woreczek zamrożonych słoneczną porą wiśni i postanowiłem upiec sympatyczne serniczki w wersji mini. W przygotowaniu są niemal równie proste i szybkie jak muffinki , a smakują niczym najlepszy sernik. Kruchy ciasteczkowy spód, kremowa masa serowa i wspomniane wiśnie. Są po prostu pyszne! * SKŁADNIKI  na 16 mini serniczków 500 g tłustego twarogu 2 całe jajka 2 czubate łyżki

Food Square
Sernik mocno kokosowy (pieczony) 152

ubić na sztywno (z dodatkiem soli i cukru). (Cukier wsypać w połowie ubijania.) Dodać wiórki i mąkę. Wszystko razem dokładnie (i delikatnie) wymieszać i przełożyć (równomiernie)  na gorący sernik. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika - na 20 minut. Po ostudzeniu (przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika) wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). (Przed podaniem wierzch oprószyłam cukrem pudrem

Di gotuje
Strucla serowa 171

małe co nieco. Dziś wykończyłam zapas świeżych drożdży, więc przez jakiś czas odpoczniecie od czasochłonnych, ale jakże pysznych ciast drożdżowych. Na pożegnanie, to co tygryski lubią najbardziej, czyli sernik, tym razem przybrał formę strucli. Jest miękki w środku, wilgotny, z chrupiącą skórką, aż ciężko uwierzyć, że to drożdżak. Składniki: ciasto: 450 g mąki może być sama pszenna, ja użyłam

greenscarf
Seromakowiec, czyli sernik z kulkami maku 245

Seromakowiec głównie kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia, jednak to pyszne ciasto warto piec znacznie częściej niż raz w roku. Na blogu znajdziecie wiele przepisów na przeróżne serniki oraz makowce, a także seromakowce, jednak ten różni się od nich tym, że ma w swoim składzie gotowane ziemniaki a masa makowa jest nakładana w kształcie kulek.  foremka 23x33cm Masa

Z miłości do słodkości
Sernik z białymi michałkami 143

pomyślał że z połączenia sernika i michałków wyjdzie coś tak nietypowego. Sama byłam w szoku ponieważ myślałam że michałki zostaną w serniku nienaruszone a okazało się że czekolada jak i nadzienie się karmelizuje przez co zmienia zupełnie smak i strukturę cukierka. Piekłam w formie 23 cm w 180 stopniach przez 70 minut. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Sernik na zimno a la ptasie mleczko 134

Pyszny sernik na zimno...w sumie jak dla mnie nie przypomina sernika, tylko coś w stylu ptasiego mleczka...po prostu pycha...przepis od sąsiadki, ale zmodyfikowany przeze mnie..wyszło pysznie...polecam.. 1 kg twarogu [ z wiaderka waniliowy] 6 łyżek cukru pudru cukier waniliowy Delecta 1 szkl.śmietany 36 %  100 ml mleka 4 łyżki żelatyny duże opakowanie herbatników

Moje domowe kucharzenie
Sernik z gruszkami pod kokosową pierzynką 129

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Pyszne połączenie sera, gruszek i chrupiącego, kokosowego wierzchu. Ponadto sernik jest kremowy i bardzo delikatny.   (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Wierzch kokosowy: 100g wiórek kokosowych 50g masła 50g cukru pudru Ciasto na spód: 3/4-1 szklanka mąki 60g margaryny 1/4 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka proszku

Di gotuje
Sernik królewski 549

sama nazwa wskazuje sernik godny stołu królewskiego. Puszysty, mokry, połączony z ciemnym ciastem.  Zapomniany stary przepis, odgrzebany i wykonany. Polecam wszystkim smakoszom serników. Może na Nowy Rok?   SKŁADNIKI Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 płaskie łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia mała torebka cukru waniliowego 25 dag masła 5 żółtek 1 łyżka śmietany

W kuchennym oknie Ewy
Makowiec z masą orzechową i serową 201

nazwać to ciasto. Ponieważ jest to nic innego jak ciasto Rzeszowiak, tylko zwiększyłam w nim ilość masy makowej a zmniejszyłam ilość masy serowej, tak aby powstał bardziej makowiec niż sernik ;) Stąd taka nazwa.  I powiem Wam, że zmiany wyszły mu tylko na dobre bo to ciasto najszybciej znikało z talerzy podczas Świąt. Nie tylko ładnie wygląda w przekroju

Smakołyki Asi
Sernik trzysmakowy 356

pacynki masy z makiem i masy z kakao, wyrównać powierzchnię. Piec 60 minut w temperaturze 170 stopni (155 z termo obiegiem). Po upieczeniu uchylić piekarnik i pozostawić w nim sernik aż troszkę przestygnie

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik Królewski 197

Ostatnio jako nowa fanka serników postanowiłam wypróbować nowe przepisy :) bo moja zasadą odkrywczą jest nie piec tego samego ciasta :) dlatego postanowiłam upiec Sernik Królewski i ponownie musiałam go nieco zmodyfikować bo moja obawa co do sera w wiaderku z biedronki niestety się sprawdziła ... ser jest zdecydowanie za rzadki i wymaga dwóch budyni , a nie jak przepis wymagał tylko jednego

W Moim Magicznym Domu
Seromakowiec 445

Seromakowiec to ciasto dla tych, którzy mają dylemat przed Świętami, czy upiec sernik… czy makowiec… " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Jest wilgotne, ciężkie i bardzo smaczne. Do warstwy makowej dodałam orzechy włoskie i suszone daktyle zamiast rodzynek, bo jakoś za nimi nie przepadam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki

Oryginalny smak
Sernik z kokosem i brzoskwiniami wg Ewy Wachowicz 236

Sernik ten piekłam w dużej formie, ciasto kruche wychodzi faktycznie bardzo kruche ale i też bardzo dobre w przepisie nie ma proszku do pieczenia jednak podczas wyrabiania dodałam pół łyżeczki. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Tofucznik z makiem 220

domu. Tofu ma tę niekłamaną zaletę, że pasuje do większości dań, zarówno słodkich jak i wytrawnych, tym razem serwujemy go na słodko z dodatkiem maku. Bardzo nietypowo i smakowicie! Sernik na bazie tofu z makiem (tortownica ok 26 cm) 150 g potrawy: Energia – 350g, Białko – 15g, Tłuszcz – 27g,Węglowodany – 23g, IG – 28 Masa serowa: 750 tofu naturalnego(...)bardzo małym ogniu. Odstawiamy na ok. 30 min i następnie odcedzamy na gazie. Pozostawiamy do ostygnięcia. W między czasie przygotowujemy tortownicę. Wykładamy papierem. Następnie zajmujemy się spodem sernika. Na dnie układamy warstwę wegańskich herbatników, 100-150g lub płatki owsiane blenderujemy, dodajemy cukier, przyprawy, wodę i oliwę i układamy na dnie tortownicy. Wkładamy tortownicę do lodówki. Po ostygnięciu maku, mielimy

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania