Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

Dziś zapraszam na tradycyjny sernik wiedeński bez spodu - puszysty, wilgotny, rozpływający się w ustach i nie tylko (czyt. szybko znika z talerza) :), a przy tym jest prosty do zrobienia. Polecam. Składniki (na tortownicę o śr. 26 cm): 8 jajek 1 kg sera twarogowego półtłustego 125 g roztopionego masła 2 szklanki cukru pudru 1 łyżka wody różanej (lub świeżo starta skórka pomarańczowa) 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C.   Żółtka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cookierenka Agi

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.