chleb - 26084 przepisów (strona:752/1739)

Pasta jajeczna z makrelą 157

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do chleba. Dzisiaj zrobiłam pastę na bazie jajek i wędzonej makreli. Bardzo smaczna. Myślałam, że wystarczy mi jeszcze na śniadanie, ale jak zawsze zrobiłam za mało. Cóż trzeba będzie jutro wymysleć inne smarowidło do chleba. Jeśli macie ochotę wypróbować inne moje pasty do pieczywa to zapraszam tutaj Składniki 6 jajek ugotowanych na twardo 1 średnia

O kuchni z uczuciem
Chalka z twarogiem czyli Pasca - Slodki Czwartek odc.101 165

Zobaczyłam ja na jednym z blogów i od razu wiedziałam, że będzie gościła na naszym wielkanocnym stole. A potem... nie pamiętałam gdzie ja zobaczyłam i szukałam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chleb bez mąki 144

Postanowiłam umilić Wam nieco ciszę na blogu i udostępnić Wam szybki przepis. Chleb jest pewnie dla każdego z nas codziennym pożywieniem. A może by tak urozmaicić sobie kanapki i zamiast tradycyjnego użyć takiego... bez mąki? :) Jeśli jesteście zainteresowani taką opcją to ten wpis jest dla Was. Firma Melvit przygotowała bowiem specjalną mieszankę, dzięki której możecie samodzielnie i bezproblemowo przyrządzić sobie(...)mnóstwo cennych dla naszego organizmu ziaren, m.in. pestki dyni, słonecznika, czarnuszki czy siemienia lnianego i już jedną kromką można się najeść :) Składniki: 1 opakowanie mieszanki do wypieku chleba Melvit 5 jajek 150 g maślanki 1/2 łyżeczki soli Wymieszać jajka i maślankę, dodać sól do smaku i połączyć z mieszanką. Całość przełożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec

My simple kitchen
PŁATKI Z MLEKIEM I KANAPKA Z OGÓRKIEM KISZONYM - PIERWSZE ŚNIADANIE DIETA 1500 KCAL . 190

Danie ma 324 KCAL. 0.5 szkl.płatków kukurydzianych -30 g. 1szkl.mleka 0.5% - 200 ml. 1 łyżeczka miodu -5 g. 1 śr.wielkości kromka razowego chleba 30 g. 1 łyżeczka majonezu light 5g. 1 plasterek szynki konserwowej 30g. 1 duży ogórek kiszony 100g. *************************************** Płatki kukurydziane wymieszać z mlekiem i miodem.Kromkę chleba razowego posmarować majonezem ,obłożyć SZYNKĄ i pokrojonym KISZONYM ogórkiem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kolorowa salatka z resztek 165

Gdzie nie spojrzę tam media mówią o nie marnowaniu resztek. Ja sama już dawno wdrożyłam system planowania posiłków i nie wyrzucania. Oczywiście zdarza mi się, że

Dzieje kuchennej Wiewióry
Nalewka jabłkowo pomarańczowa 109

Kolejny nasz pomysł na przetworzenie jabłek, których mieliśmy akurat o wiele za dużo. Ta nalewka dołączy do kilku innych jabłkowych wariacji na naszym blogu. Warto się

Marder&Marder Manufacture
Tost z jajkiem sadzonym. 133

polował ;) Po prostu weekend to wyczekiwane zwolnienie tempa :) Dzisiaj przygotowałam tost z jajkiem sadzonym. Bardzo smaczne i sycące śniadanie, a do tego świeży sok wyciśnięty z pomarańczy. Polecam. Składniki: chleb tostowy jajko łyżka startego sera (np. parmezan) sól pieprz szczypiorek Wykonanie: Opiec kromkę chleba tostowego w opiekaczu.  Usmażyć jajko sadzone. Na ciepły tost zetrzeć ser, na to położyć gorące

zadanie-gotowanie
Szczęśliwe garnki EXTRA - Edipresse - przepisy na cztery pory roku i święta - recenzja 141

Książka zawiera 183 przepisów , które podzielone są na każdą porę roku oraz święta (Boże Narodzenie i Wielkanoc). Dodatkowo można w niej znaleźć wskazówki - jak wykonać zdrowe ciastka i ulubione chleby Pani Beaty. Spis treści: Filozofia pięciu przemian Działy: Wiosna Lato Jesień Zima Boże Narodzenie Wielkanoc Ciastka Chleb     Krótka alfabetyczna lista produktów żywnościowych z podziałem na żywioły, czyli

Di gotuje
Orkiszowy chleb na piwie 108

godzinę do wyrośnięcia (lub do momentu aż ciasto podwoi objętość). Wyrośnięte ciasto przekładam do formy wysmarowanej masłem i posypanej otrębami. Ponownie odstawiam do wyrośnięcia na 30 minut, chleb powinien wystawać nieco z formy. Następnie formę z ciastem umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni i pieczemy przez 45-50 minut. Po upieczeniu wyciągamy chleb z formy i studzimy

Mango Papaja
Wesolych Swiat!!! 204

Radosnych, rodzinnych, zdrowych i smakowitych  Świąt Wielkanocnych wszystkim czytelnikom  życzy Wiewióra :)

Dzieje kuchennej Wiewióry
Nalewka jabłkowo cytrusowa z dodatkiem mięty 111

Kolejna nalewka, bo nalewek nigdy nie jest zbyt dużo :) A jak jest za dużo żeby samemu wypić to woła się znajomych i już robi się zbyt

Marder&Marder Manufacture
Pasta z pieczonych buraków i fasoli 128

Pasta z buraków i fasoli stanowi doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju pieczywa począwszy od chleba, a na krakersach i paluszkach grissini skończywszy. Dobrze smakuje też jako dodatek do.innych warzyw Jej kolejnym atutem jest to, że buraki są dostępne w sklepach przez okrągły rok i pod niemal każdą szerokością geograficzną. A żeby Was jeszcze bardziej zachęcić do wypróbowania tego smakołyku, dodam(...)folię alu­mi­nio­wą i  piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około godzinę (można to zrobić przy okazji pieczenia innych potraw np.  mięsa lub chleba). *** Czosnek obrać przekroić na kilka części i podsmażyć przez minutę na oleju (ja preferuję czosnek podsmażony na maśle ghee) Cebule rozdrobnić w rozdrabniaczu, dodać upieczone i pokrojone na niewielkie kawałki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kokosowe Magdalenki czyli Slodki Czwartek odc.100 228

Dla tych, którzy pędza jak ja ostatnio i nie mają jeszcze upieczonych świątecznych łakoci. Magdalenki kokosowe. Delikatne ciastka, błyskawiczne, smaczne choć, tak jak i  Sosny

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zakwas na żurek! 143

Zakwas na żurek, to bardzo prosta sprawa, potrzebujecie mąkę żytnią typ 720, wodę przegotowaną, czosnek, ziele angielskie, listki laurowe, pieprz, ewentualnie skórka chleba na zakwasie. Jak zrobić: 1 dzień: 4 łyżki mąki żytniej, 4 ząbki czosnku, 4 listki laurowe, pieprz, ziele angielskie -kilka ziarenek, skórka chleba, całość zalej wodą przegotowaną- 3/4 szklanki. Odstaw w ciepłe miejsce

SMYKWKUCHNI
Kulebiak z wedzonym pstragiem i twarogiem czyli bardzo spoznione Srodowe Rybki odc.63 144

Bardzo spóźnione bo czas leci jak szalony. Jak to możliwe, że pojutrze Wielkanoc??? Wiosną pachnie dookoła, ptaki śpiewają, listki zielenią się na krzewach. Mnóstwo pracy będę

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania