Rozpływający się w ustach sernik z kruszonką, kwaskowatym dżemem i migdałami. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 175 g zimnego masła 150 g drobnego cukru 300 g mąki pszennej szczypta soli Składniki na masę serową: 750 g dobrej jakości twarogu z wiaderka 200 g drobnego cukru 4 duże jajka 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżeczka aromatu
My Culinary ArtKolorowy sernik na zimno z bananowym wnętrzem. Lekki, orzeźwiający, delikatny z kakaowym posmakiem. Składniki Fioletowa warstwa 200 g serka naturalnego 2 łyżeczki cukru pudru 5 łyżek mrożonych jagód 1 łyżeczka żelatyny Różowa warstwa 200 g serka naturalnego 2 łyżeczki cukru … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatymąki 1 kostka margaryny 3/4 szklanki cukru pudru 2 jaja 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 cukier waniliowy masa serowa: 1 … Czytaj dalej Sernik gotowany
czarrna od kuchniZielone ciasto jest wilgotne i zwarte z lekkim, nienachalnym posmakiem szpinaku. Przełożone jest masą z serka riccota z cytrynową nutą. Można powiedzieć że jest to swego rodzaju sernik na zimno z ciastem szpinakowym. Składniki: Ciasto: 450 g mrożonego szpinaku (około 290g po odciśnięciu) 4 jajka szczypta soli 250 g cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanki
Pyry na Gazsukcesie wcześniejszych serników z kaszy jaglanej - pieczonego i tego na zimno - nadszedł czas na nową, ulepszoną wersję. Tym razem powstał budyniowy sernik jaglany z musem truskawkowym na wierzchu. Jest jeszcze bardziej kremowy i jeszcze smaczniejszy niż jego poprzednicy. Dosłownie rozpływa się w ustach. A na dodatek jest zdrowy. Można go jeść na deser, ale także na śniadanie - kasza jaglana
two broke sistersBardzo wyjątkowy sernik; bardzo świąteczny:) Delikatny i niezwykle smaczny. Szybki, gotowany, nie ma mowy, żeby się nie udał(...)nadziania użyłam domowych pierniczków wykonanych z ciasta dojrzewającego, nadziewanych powidłem śliwkowym. Oczywiście można wykorzystać również pierniczki kupione, w czekoladzie lub bez, ważne, żeby były mięciutkie. Do wykonania tego sernika zainspirował mnie ten przepis . składniki: ciasto: 350 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 100 cukru 200 g masła 3 żółtka łyżka kwaśnej śmietany masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu
6niebomieszamy do połączenia się składników. ¾ masy serowej wylewamy na spód. Resztę mieszamy trzepaczką ze stopiona czekoladą i 50ml likieru. Masę czekoladową nakładamy na wierzch i widelcem robimy esy-floresy. Sernik wstawiamy na minimum 10h do lodówki
Pyry na Gazwyciągnąłem jeden woreczek zamrożonych słoneczną porą wiśni i postanowiłem upiec sympatyczne serniczki w wersji mini. W przygotowaniu są niemal równie proste i szybkie jak muffinki , a smakują niczym najlepszy sernik. Kruchy ciasteczkowy spód, kremowa masa serowa i wspomniane wiśnie. Są po prostu pyszne! * SKŁADNIKI na 16 mini serniczków 500 g tłustego twarogu 2 całe jajka 2 czubate łyżki
Food Squareubić na sztywno (z dodatkiem soli i cukru). (Cukier wsypać w połowie ubijania.) Dodać wiórki i mąkę. Wszystko razem dokładnie (i delikatnie) wymieszać i przełożyć (równomiernie) na gorący sernik. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika - na 20 minut. Po ostudzeniu (przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika) wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). (Przed podaniem wierzch oprószyłam cukrem pudrem
Di gotujemałe co nieco. Dziś wykończyłam zapas świeżych drożdży, więc przez jakiś czas odpoczniecie od czasochłonnych, ale jakże pysznych ciast drożdżowych. Na pożegnanie, to co tygryski lubią najbardziej, czyli sernik, tym razem przybrał formę strucli. Jest miękki w środku, wilgotny, z chrupiącą skórką, aż ciężko uwierzyć, że to drożdżak. Składniki: ciasto: 450 g mąki może być sama pszenna, ja użyłam
greenscarfSeromakowiec głównie kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia, jednak to pyszne ciasto warto piec znacznie częściej niż raz w roku. Na blogu znajdziecie wiele przepisów na przeróżne serniki oraz makowce, a także seromakowce, jednak ten różni się od nich tym, że ma w swoim składzie gotowane ziemniaki a masa makowa jest nakładana w kształcie kulek. foremka 23x33cm Masa
Z miłości do słodkościpomyślał że z połączenia sernika i michałków wyjdzie coś tak nietypowego. Sama byłam w szoku ponieważ myślałam że michałki zostaną w serniku nienaruszone a okazało się że czekolada jak i nadzienie się karmelizuje przez co zmienia zupełnie smak i strukturę cukierka. Piekłam w formie 23 cm w 180 stopniach przez 70 minut. Czytaj więcej
PychotkaaaPyszny sernik na zimno...w sumie jak dla mnie nie przypomina sernika, tylko coś w stylu ptasiego mleczka...po prostu pycha...przepis od sąsiadki, ale zmodyfikowany przeze mnie..wyszło pysznie...polecam.. 1 kg twarogu [ z wiaderka waniliowy] 6 łyżek cukru pudru cukier waniliowy Delecta 1 szkl.śmietany 36 % 100 ml mleka 4 łyżki żelatyny duże opakowanie herbatników
Moje domowe kucharzeniewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pyszne połączenie sera, gruszek i chrupiącego, kokosowego wierzchu. Ponadto sernik jest kremowy i bardzo delikatny. (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Wierzch kokosowy: 100g wiórek kokosowych 50g masła 50g cukru pudru Ciasto na spód: 3/4-1 szklanka mąki 60g margaryny 1/4 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka proszku
Di gotujesama nazwa wskazuje sernik godny stołu królewskiego. Puszysty, mokry, połączony z ciemnym ciastem. Zapomniany stary przepis, odgrzebany i wykonany. Polecam wszystkim smakoszom serników. Może na Nowy Rok? SKŁADNIKI Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 płaskie łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia mała torebka cukru waniliowego 25 dag masła 5 żółtek 1 łyżka śmietany
W kuchennym oknie Ewy