ogórki w occie

ogórki w occie

ogórki w occie

Składniki: świeże ogórki - dowolna ilość liście laurowe ziele angielskie gorczyca pieprz ziołowy czosnek koper chrzan zalewa: 7 szklanek wody szklanka octu 3 łyżki soli 3 łyżki cukru sposób wykonania: Ogórki umyłam włożyłam  do słoika. Do każdego włożyłam liść laurowy, 2 ziela angielskie odrobinę gorczycy i pieprzu ziołowego oraz koper chrzan i czosnek. Wodę zagotowałam z octem 3 łyżkami soli i 3 łyżkami cukru. Gorącą zalewą  zalewałam ogórki. Zamknęłam słoiki. Pasteryzowałam przez 5 minut. Zalewana w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.