Wszyscy mają syrop, mam i ja! Nigdy go nie piłam, nawet nie wiem czy ktoś w najbliższej okolicy go robi, ale już w tamtym roku postanowiłam
Kuchnia w czekoladzieBył już dżemik z białą czekoladą, więc teraz coś bardziej orzeźwiającego- z pomarańczą. Dodatek cząstek pomarańczy oraz skórki daje lekki kwaskowy posmak, przez co dżem nie
Kuchnia w czekoladzieKolejny dzień upałów daje nieźle popalić, więc przygotowałam dla Was coś orzeźwiającego :) Zapraszam na syrop miętowy, który wykorzystacie nie tylko do lemoniad i drinków, ale także
Kuchnia w czekoladzieSezon na wiśnie powoli dobiega końca, ale może uda Wam się zrobić jeszcze odrobinę smacznych wiśni deserowych? Sama osobiście za nimi nie przepadam, ale takie w
Kuchnia w czekoladzieDostałam kiedyś od Mamy sporo cukinii. Chciałam zrobić z niej coś, czego nigdy nie robiłam. W oko wpadł mi przepis na cukinię marynowaną a'la ananas
Kuchnia w czekoladzieZdecydowanie bardziej od kiszonych smakują mi konserwowe, dlatego jak tylko dostałam zapas świeżo zebranych, to przygotowałam 20 słoików. Dla nas powinno wystarczyć :) Przepis na zalewę dostałam
Kuchnia w czekoladzieChoć osobiście bardziej lubię konserwowe, to te kiszone, które zrobiłam z przepisu Mamy też są niczego sobie. Jeśli macie jeszcze dostęp do świeżych ogórków, to zachęcam
Kuchnia w czekoladzieUwielbiam połączenie mięsa z słodką konfiturą. Składniki: 1 kg aronii, 1 kg gruszek, 1 kg winnych jabłek, 1 kg cukru, 1 szklanka wody. Wykonanie: Aronię przebrać
Tradycyjna KuchniaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuSuszone pomidory w oleju uwielbiam. Wykorzystuje je do wielu potraw i lubie podjadać same prosto ze słoiczka. Suszenie zajmuje trochę czasu ale warto zrobić chociaż kilka
Monia miesza i gotujeSkładniki: 3 kg buraków 1 kg marchewki 1 kg cebuli 1 łyżka soli Buraki i marchewkę gotujemy 50 minut. Odcedzamy i studzimy. Obieramy ze skórki i
kulinarnyswiatdomiPowidła śliwkowe to dla mnie pozycja obowiązkowa jaką lubię przygotowywać co roku. Nie wyobrażam sobie zimy bez powideł. Przygotowuję je z myślą o Pierniku Staropolskim, o
Blondynka GotujeZapewne wszyscy lubimy malutkie, chrupiące korniszony. Nic prostszego – zróbmy sobie sami w domu, bez dodatków niewiadomego pochodzenia. Kisząc ogórki odłóżmy na bok najmniejsze i do
Sezonowy GarnekNiegdyś mroziłam pure z dyni . Tym razem postąpiłam jak Anika i zamknęłam je w słoikach. Dla mnie ta wersja jest fajniejsza, gdyż nie muszę czekać aż
Kuchnia domowa Ani