przetwory - 14998 przepisów (strona:747/1000)

Kapary z nasturcji po polsku 175

Kapary z nasturcji po polsku Nie powiem ,że uwielbiam kapary , raczej nie bardzo , ale jako dodatek do niektórych dań są niezbędne . Można oczywiście kupić gotowe , ale

Ogrodnik w podróży
Cukinia w zalewie musztardowej z chili 175

  Po kilku dniach bez znaku życia powracam do Was z kolejnym sposobem na zamknięcie lata w słoiku. Tym razem przygotowałam cukinię w zalewie octowej z

W poszukiwaniu inspiracji
Marmolada jabłkowa 205

Jak na spiżarnię przystało i aby tradycji stało się zadość, nie może zabraknąć marmolady z jabłek. Wykorzystujemy do nie niedojrzałe jabłka, które gwarantują, że marmolada będzie

Maminek kulinarny
Powidła śliwkowe. 141

Kto z nas nie lubi powideł śliwkowych? Przepyszny dodatek do ciast, kanapek, naleśników... Tylko jak wytrzymać to stanie przy garnku, długotrwałe mieszanie, a i tak czasem

Kuchnia Beaty
Konfitura z czerwonych pomidorów 164

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
ogórki w zalewie keczupowej na zimę 386

składniki: 3000 g świeżych ogórków gruntowych 300 g keczupu 250 ml octu 1000 ml wody 1 1/2 szkl cukru 2 łyżki soli 3 – 4 liście

Domowy Smak Jedzenia
Marmolada z pomarańczy z imbirem 195

Szczęście w słoiku. Marmolada z pomarańczy ma tak wyjątkowy smak, że albo się ją kocha miłością czystą i bezbrzeżną, albo pluje nią na odległość. U mnie

Karo in the Kitchen
Syrop z rabarbaru – baza do napoi i drinków 207

Gdy tylko pojawia się w warzywniaku, bez zastanowienia biorę kilogram lub dwa. Zawsze mam na niego pomysł. I ochotę. Cierpki, kruchy i soczysty – rabarbar. Więcej o

Karo in the Kitchen
Ogórki małosolne- wiosna w słoiku! 239

Te prawdziwie domowe ogórki mocno pachną koprem i czosnkiem, mają wyraźną chrzanową nutkę, są jędrne i chrupiące. Pyszne są i same, i na kanapce, w sałatce

Karo in the Kitchen
Wódka o smaku świeżych truskawek – infuzja w kuchni 183

Sezon truskawkowy dopiero się zaczyna. Owoce, które możemy kupić teraz to nie są jeszcze te najsłodsze, najbardziej soczyste i najlepsze odmiany. Ale są bardzo mocno aromatyczne

Karo in the Kitchen
Podstawowy syrop imbirowy – panaceum w butelce 226

Dawno już wyrosłam z zamawiania piwa z sokiem, ale tego syropu do piwa z przyjemnością sobie dolewam. Używam go też w zimie, do herbaty – wtedy cudownie

Karo in the Kitchen
Syrop lawendowy. Kwiatowa ambrozja 292

Świetny dodatek do szampana. Kilka kropli do herbaty Earl Grey też nie zaszkodzi. Idealnie podbija smak kieliszka martini. Lodów waniliowych z tym syropem nie odmówię. Do

Karo in the Kitchen
Węgierskie leczo z kabaczkiem – papryka w roli głównej 249

Na pewno je znacie. Leczo (po węgiersku – lecsó) to gulasz warzywny, przygotowywany z papryki (duszonej i suszonej, sproszkowanej), świeżych pomidorów, cukinii, czosnku i cebuli. W mojej

Karo in the Kitchen
Galaretka z arbuza – arbuz na zimę, w słoiku 183

Podobno można zawekować wszystko. Tak, można – pamiętając o odpowiednich proporcjach i właściwym przygotowaniu zawartości. Dlaczego więc nie pakujemy w słoiki egzotycznych owoców, które są dostępne tylko

Karo in the Kitchen