Kapary z nasturcji po polsku Nie powiem ,że uwielbiam kapary , raczej nie bardzo , ale jako dodatek do niektórych dań są niezbędne . Można oczywiście kupić gotowe , ale
Ogrodnik w podróżyPo kilku dniach bez znaku życia powracam do Was z kolejnym sposobem na zamknięcie lata w słoiku. Tym razem przygotowałam cukinię w zalewie octowej z
W poszukiwaniu inspiracjiJak na spiżarnię przystało i aby tradycji stało się zadość, nie może zabraknąć marmolady z jabłek. Wykorzystujemy do nie niedojrzałe jabłka, które gwarantują, że marmolada będzie
Maminek kulinarnyKto z nas nie lubi powideł śliwkowych? Przepyszny dodatek do ciast, kanapek, naleśników... Tylko jak wytrzymać to stanie przy garnku, długotrwałe mieszanie, a i tak czasem
Kuchnia BeatyCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuskładniki: 3000 g świeżych ogórków gruntowych 300 g keczupu 250 ml octu 1000 ml wody 1 1/2 szkl cukru 2 łyżki soli 3 – 4 liście
Domowy Smak JedzeniaSzczęście w słoiku. Marmolada z pomarańczy ma tak wyjątkowy smak, że albo się ją kocha miłością czystą i bezbrzeżną, albo pluje nią na odległość. U mnie
Karo in the KitchenGdy tylko pojawia się w warzywniaku, bez zastanowienia biorę kilogram lub dwa. Zawsze mam na niego pomysł. I ochotę. Cierpki, kruchy i soczysty – rabarbar. Więcej o
Karo in the KitchenTe prawdziwie domowe ogórki mocno pachną koprem i czosnkiem, mają wyraźną chrzanową nutkę, są jędrne i chrupiące. Pyszne są i same, i na kanapce, w sałatce
Karo in the KitchenSezon truskawkowy dopiero się zaczyna. Owoce, które możemy kupić teraz to nie są jeszcze te najsłodsze, najbardziej soczyste i najlepsze odmiany. Ale są bardzo mocno aromatyczne
Karo in the KitchenDawno już wyrosłam z zamawiania piwa z sokiem, ale tego syropu do piwa z przyjemnością sobie dolewam. Używam go też w zimie, do herbaty – wtedy cudownie
Karo in the KitchenŚwietny dodatek do szampana. Kilka kropli do herbaty Earl Grey też nie zaszkodzi. Idealnie podbija smak kieliszka martini. Lodów waniliowych z tym syropem nie odmówię. Do
Karo in the KitchenNa pewno je znacie. Leczo (po węgiersku – lecsó) to gulasz warzywny, przygotowywany z papryki (duszonej i suszonej, sproszkowanej), świeżych pomidorów, cukinii, czosnku i cebuli. W mojej
Karo in the KitchenPodobno można zawekować wszystko. Tak, można – pamiętając o odpowiednich proporcjach i właściwym przygotowaniu zawartości. Dlaczego więc nie pakujemy w słoiki egzotycznych owoców, które są dostępne tylko
Karo in the Kitchen