Kilka słoików takiej bazy do przygotowania leczo zimową porą koniecznie musi znaleźć się w mojej spiżarni. W razie nagłej konieczności wyczarowania obiadu w kwadrans, wystarczy
Maślane ciasteczkoMałe cebulki można także zamknąć w słoiki. Składniki 1 kg cebulek o średnicy 2-3 cm po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego liść laurowy suchy
R'n'G KitchenKolejna propozycja na użycie pigwowca to pyszny i zdrowy syrop,który może być doskonałym dodatkiem do wody lub herbaty zamiast cytryny.Aromatyczny syrop jest również pomocny
Niespełnione zdolności kulinarnePachnąć pigwą, chciałabym! Uwielbiam jej zapach. Nienawidzę obierać, bo łatwo się pokaleczyć, przez to, ze jest twarda, ale kocham ten zapach. Lubimy w herbacie, lubimy ją
Blondynka GotujeAronia nie należy do najsmaczniejszych owoców ale ma wiele bardzo cennych właściwości. Zawiera wiele witamin, minerałów i związków. Dlatego też warto przygotować z niej sok, który
Monia miesza i gotujeW kolejnym odcinku programu „Dorota, Karol i goście” wystąpiła Anna Mucha – znana z telewizji i kina młoda polska aktorka. Prywatnie wielbicielka dobrego jedzenia
WojnaNaSmaki.plTaki kompot robię zawsze kiedy znajomi obdarzą mnie pełnymi koszami jabłek.Jest kompotem klasycznym ,bez wydziwiania .Taki lubię najlepiej i który w rok w rok
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki2 kg pigwy, 12 goździków, 3 listki limonki, 200 ml wody, 1,5 kg cukru, 250 ml octu 10%, skórka z cytryny, sok z cytryny Pigwę
królestwo garówW sezonie jesiennym nie może zabraknąć w mojej kuchni tego wspaniałego warzywa. Dynia i jej zastosowanie jest ogromne :) Dlatego w tym roku postanowiłam zrobić
Delicious TitbitsBuraczki na zimę Przez wiele lat robiłam buraczki z papryką na zimę. Do momentu, kiedy wypróbowałam ten oto przepis, który okazał się o wiele łatwiejszy, szybszy
na moim stole...„Reszteczka” sałatka z zielonych pomidorów Mróz , przynajmniej u nas przypomniał o nadchodzącej zimie i posprzątał mi na grządkach w warzywniaku " class="wp-smiley" style
Ogrodnik w podróżyJak ja lubię szwendać się po lesie i łąkach, nazbierać po drodze czegoś dobrego i przetworzyć to w coś jeszcze lepszego! Ten dżem powstał z owoców
Smaczna PyzaJak co roku goszczą u mnie buraki ćwikłowe, którymi zajadamy się do...wszystkiego-do dań obiadowych lub na zimno do wędlin i kanapek. A na Wielkanoc
Z Kuchni Do KuchniKażdy z nas lubi warzywne sałatki, ale pewnie wielu nie lubi przygotowywać do niej tych wszystkich warzyw. Możemy sobie pomóc , pozbywając się chociaż..marchewki! Nic
Z Kuchni Do KuchniDziś zachęcam Was do zrobienia domowego dżemu Nutella ze śliwek.Taki dżem świetnie się nadaje do przekładania tortów ,ciasteczek i kanapek. 2.5 kg.śliwek węgierek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki