Puree z pieczonej dyni

Puree z pieczonej dyni

Puree z pieczonej dyni

Puree z pieczonej dyni to podstawa do wielu dań,takich jak ciasta ,zupy,pieczywo.Ja takie puree wkładam do małych pojemniczków i zamrażam .U mnie w domu wszyscy bardzo lubią dania z dyni. Składniki: 1 dynia, najlepiej Hokkaido papier do pieczenia Sposób przygotowania: Dynię dokładnie myjemy, nie obierając kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy gniazda nasienne. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skóra do dna. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.&n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.