Kochanie przepraszam, że tak Was trochę zaniedbuję, ale dopadło mnie jakieś choróbsko, przyssało się do mnie i do Olka i puścić nie chce. Kilka przepisów czeka
Kuchnia w czekoladzieMarynowana papryka na zimę Czerwona papryka marynowana to standard w mojej spiżarni. Sprawdza się i jako przystawka i jako dodatek do obiadu, do sałatek, ale również
na moim stole...Muszę się Wam do czegoś przyznać: dzisiejszy dzień mocno mnie zaskoczył. Jeśli przypadkiem nie zerknęliście do kalendarza, podpowiem: dziś właśnie mamy pierwszy dzień jesieni. Spodziewałam się
Pożeraczka, czyli raz adobrzePurée z dyni jest bazą wielu wypieków i deserów. Wpływa na wilgotność i miękkość ciast, nadaje im również piękny, żółty kolor. Ma niewiele kalorii oraz dużo
Smakołyki BerenikiKatar i kaszel, który dopadł moje dzieci parę dni temu przypomniał mi, że w piwnicy mam kilka słoiczków pysznego miodu z mlecza czyli mniszka lekarskiego. Miód
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSezon śliwkowy w pełni. Od suszenia, przez nalewki, do powideł mam już śliwek powyżej uszu... Wśród pomysłów na wykorzystanie tych owoców są właśnie domowe powidła. Pracy
Kuchenna KontrrewolucyaSezon zapraw cały czas trwa, u mnie obecnie królują buraczki. Oprócz tradycyjnych tartych buraczków, które uwielbiamy to na półce w spiżarce obowiązkowo muszą się znaleźć buraczki
Basia w kuchniW ubiegłym roku już nie zdążyłam Wam pokazać przepisu na nutellę ze śliwek więc przedstawiam ją dziś :) Moja mama robi ją już od dobrych kilku lat
Kuchnia domowa AniSyrop miętowy Mam nadzieję, że moją miętę w ogródku ścięłam po raz ostatni. Rośnie jak oszalała, im silniej ją zetnę tym silniej i szybciej ona rośnie
na moim stole...Najlepsze śliwki w wytrawnej zalewie jadłam z firmy Eterno . Poważnie. W domu od kilku dni nie robię nic innego jak tylko smażę powidła. Powidła z cynamonem
Blondynka GotujeSos warzywny na zimę do pizzy, dań z makaronem a nawet jako sos do klopsików. Dość ostry ale smaczny, oczywiście kto nie lubi strych smaków może
Ewa w kuchniŚliwki i czekolada. Bardzo lubię ich połączenie. Na tyle, że już któryś rok z rzędu przygotowuję sobie te śliwowe powidła. Do kanapek, naleśników
My simple kitchenskładniki: dynia (ilość dowolna ) wykonie: Z dyni wydrążamy miękki miąższ z pestkami. Pozostały twardszy miąższ kroimy na mniejsze kawałki i obieramy. Przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego
Domowy Smak JedzeniaKilka dni temu przywędrowały do mnie wspaniałe soki od OGRODY SABINU Dlaczego takie wspaniałe i nadzwyczajne? Bo dziś trudno o naturę w 100%. Wszystko dookoła
Z Kuchni Do Kuchni