Sos warzywny na zimę do pizzy, dań z makaronem a nawet jako sos do klopsików. Dość ostry ale smaczny, oczywiście kto nie lubi strych smaków może
Ewa w kuchniŚliwki i czekolada. Bardzo lubię ich połączenie. Na tyle, że już któryś rok z rzędu przygotowuję sobie te śliwowe powidła. Do kanapek, naleśników
My simple kitchenskładniki: dynia (ilość dowolna ) wykonie: Z dyni wydrążamy miękki miąższ z pestkami. Pozostały twardszy miąższ kroimy na mniejsze kawałki i obieramy. Przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego
Domowy Smak JedzeniaKilka dni temu przywędrowały do mnie wspaniałe soki od OGRODY SABINU Dlaczego takie wspaniałe i nadzwyczajne? Bo dziś trudno o naturę w 100%. Wszystko dookoła
Z Kuchni Do Kuchnipyszna-ja bardzo lubię tą przyprawę i często ją używam,no i cukinia to jest moje ulubione warzywo i chętnie sięgam po nią również zimą, SKŁADNIKI
Swojskie jedzonkoŚliwki węgierki mają w sobie bardzo dużo cukrów i dlatego można przyrządzić z nich powidła bez grama słodziwa i bez pasteryzacji :) Robię tak od lat w
Weekendy w domu i ogrodzieSłodko-kwaśny rarytasik na jesienne chłody i słoty. Przegryzanie aromatycznych śliwek przypomina wtedy piękną wrześniową pogodę. Przygotowuję je co roku według przepisu Maryli Musidłowskiej. Od kiedy
Weekendy w domu i ogrodzieBuraczków na zimę nigdy nie ma za dużo, ile by ich nie zrobić zawsze za szybko znikają ze spiżarni. Przepyszne, łagodne wydanie z papryką i cebulą
Apetyczna babeczkaOwoce głogu mają wspaniałe właściwości lecznicze: obniżają ciśnienie tętnicze krwi, poziom cholesterolu, wzmacniają mięsień serca. Dlatego nalewka z nich przygotowana nie tylko jest smaczna ale i
Pyry na GazO woce aronii nie cieszą się zbyt dużą popularności ze względu na cierpki i kwaśny smak. Jednak aronię można w prosty sposób "odczarować". Żeby pozbyć
SzczyptaSmaQwinogrona „działkowe”, cukier, cynamon Winogrona umyć, oderwać z gałązek, włożyć do garnka i zmiażdżyć. Gotować na małym ogniu do rozgotowania. Przetrzeć przez sito. Na 1 litr
królestwo garówPrzygotowanie w domu suszonych płatków chili jest bardzo łatwe. Wystarczy kilka papryczek, by uzyskać zadowalającą ilość tej przyprawy. Wiadomo – domowa jest najlepsza, a do tego
Pasja SmakuDzisiaj powidła śliwkowe..Smacznego Składniki: 1 kg śliwek węgierek, 1 kg cukru (lub wg uznania), Po śliczne naklejki zapraszam do sklepu HanuśZZ Wykonanie
Anioły w kuchniRabarbar myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na ok 2 cm kawałki. Następnie rabarbar blanszujemy - zanurzamy na chwilkę we wrzącej a następnie zimnej wodzie. Zostawiamy na
Atlas SmakówKetchup domowy samo zdrowie bez dodatków i konserwantów. Taki też powstał dzisiaj w mojej kuchni. Trochę pokombinowany, ale chyba właśnie najlepszy. Można po swojemu zrobić smakowo
W kuchennym oknie Ewy