Dżem pigwowo-jabłkowy

Dżem pigwowo-jabłkowy

Dżem pigwowo-jabłkowy

Przepis na : deser

Pigwa obrodziła więc trzeba ja przerobić. Sposoby na pigwę są różne . Można zrobić nalewkę  PRZEPIS TU   lub TU  . Można również zrobić mus z pigwy, jabłka z sokiem malinowym  TU . Dzisiaj polecam pigwę z jabłkiem i z tego super dżem.   SKŁADNIKI 1 kg. pigwy 1 kg. jabłek 20 dag cukru 1/2 szklanki wody WYKONANIE Pigwę płuczemy, obieramy ze skórki, kroimy  w kostkę Dodajemy do naczynia , w którym będziemy wysmażać. U mnie stary prodiż sprawdza się bardzo dobrze do robienia dże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.