maślaki w occie

maślaki w occie

maślaki w occie

Przepis zalewy powinien wystarczyć na  6 ćwiartkowych słoiczków grzybków. Składniki: maślaki cebula Zalewa: 1 szklanka octu 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka soli 1 litr wody 5 - 6 ziarenek ziela angielskiego pieprz w ziarenkach Sposób wykonania: Maślaki obrać, umyć obgotować. Z wody, octu, cukru i soli przygotować zalewę.  Grzyby przełożyć do słoików nie więcej niż na 3/4 wysokości. Cebulę obrać pokroić w piórka, posypać na wierz na maślaki. Do każdego dodać ziarenko ziela angielskiego i kilka ziarenek p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.