ogórki w pomidorach

ogórki w pomidorach

Składniki 4 kg ogórków 6 średnich cebul 1/2 szklanki octu 1/2 szklanki oleju 2 czubate łyżki soli 2 przeciery pomidorowe małe po około 200 gram 1 szklanka cukru Sposób przygotowania Ogórki umyłam , obrałam ze skórki i pokroiłam w plasterki. Cebulkę obrałam, pokroiłam w kosteczkę.Wszystko włożyłam do miski. Wsypałam cukier i sól, wlałam ocet, olej, dodałam przecier pomidorowy, wymieszałam i odstawiłam na 2 godziny. Sałatkę wkładałam do wyparzonych wcześniej słoiczków. Pasteryzowałam 15 minut. ...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję