Czekośliwka

Czekośliwka

Czekośliwka

Śliwki i czekolada.  Bardzo lubię ich połączenie.  Na tyle, że już któryś rok z rzędu przygotowuję sobie te śliwowe powidła.  Do kanapek, naleśników czy wyjadania prosto ze słoiczka :) Na jesienne wieczory. I zimowe śniadania :) Składniki (na 3 słoiczki jak na zdjęciu): 1 kg śliwek 100 g cukru 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 1/2 szklanki wody Śliwki pozbawić pestek. Do dużego garnka z grubym dnem włożyć owoce i zalać wodą. Gotować pod przykryciem, aż się rozpadną. Następnie wsypać cukie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My simple kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.