Papryka marynowana z miodem

Papryka marynowana z miodem

Papryka marynowana z miodem

Pyszna chrupiąca papryka w słodkiej miodowej zalewie. Składniki: 2,5 kilograma kolorowej papryki Zalewa: 4 szklanki wody 0,5 szklanki octu 1 szklanka cukru 5 łyżek miodu prawdziwego 2 łyżeczki soli Kilka ziaren ziela angielskiego Kilka listków laurowych 1 łyżka gorczycy Sposób przygotowania: Paprykę myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Kroimy na mniejsze kawałki, układamy w słoikach. Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewą zalewamy poukładaną paprykę w słoikach .Pasteryzujemy 10 minut od momentu za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.