Sałatka jest bardzo smaczna i dość szybko się ją robi. Gdy nie mam czasu na sałatkę do obiadu to ją podaję do drugiego dania. Składniki: 4 kilogramy ogórków 5 cebul 2 marchewki 2 łyżki soli Zalewa: 0,5 szklanki octu 0,5 szklanki oleju 1 szklanka cukru 2 łyżki Vegety 1 słoik koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka pieprzu świeżo mielonego Sposób przygotowania: Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Obrane cebule kroimy w plasterki, obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki przek... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...