Ajwar paprykowy

Ajwar paprykowy

Ajwar paprykowy

    Na około 10 słoiczków musztardowych: 2 kg czerwonej papryki 1 kg bakłażanów 1 główka czosnku 1 szklanka oleju 5 łyżek octu winnego 1,5 łyżeczki soli 1 łyżka miodu wrzosowego Papryki i bakłażany myjemy i osuszamy. Wstawiamy na blasze do rozgrzanego piekarnika piekarnika na około 45 minut (skóra warzyw musi zacząć się marszczyć). Wyjmujemy, lekko studzimy i obieramy ze skóry. Po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w kostkę. W garnku z podwójnym dnem rozgrzewamy 3/4 oleju, wrzucamy pokrojone warzyw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu peggiwkuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.