Takie małe cebulki marynowane są doskonałym dodatkiem do różnych sałatek, śledzi i wielu innych dań. Do marynowania wykorzystuję cebulki ze swojej działki, mam ich duża ilość
Bajeczna KuchniaSałatka jest bardzo smaczna i dość szybko się ją robi. Gdy nie mam czasu na sałatkę do obiadu to ją podaję do drugiego dania. Składniki: 4
Bajeczna KuchniaMoja rodzinka bardzo lubi taką sałatkę z buraczków z papryką w zalewie octowej, zimową porą stanowi doskonały dodatek do obiadu. Składniki: 3 kilogramy buraków 1 kilogram
Bajeczna KuchniaKażdego roku marynuję paprykę, zawsze staram się żeby była w różnych kolorach. Zimą wykorzystuję do różnych sałatek. Składniki: 2 kilogramy papryki Zalewa: 4 szklanki wody
Bajeczna KuchniaPrzy zrobieniu przecieru jest sporo pracy ale warto bo taki domowy przecier smakuje zupełnie inaczej niż ten ze sklepu. Mamy pewność że nie zawiera konserwantów. Składniki
Bajeczna KuchniaOgórki zrobiłam pierwszy raz w tym roku, przepis dostałam od mojej mamy, bardzo mi smakowały , polecam. Składniki: 2-2,5 kilograma ogórków Zalewa: 5 szklanek wody
Bajeczna KuchniaDynia marynowana na słodko jest doskonałym dodatkiem do mięs, często podaję ją jako przystawkę. Polecam. Składniki: 1 mała dynia 1 szklanka octu 2,5 szklanki cukru
Bajeczna KuchniaDżem jest bardzo smaczny i aromatyczny, możemy go wykorzystać do naleśników, gofrów lub wielu innych deserów. Składniki: 3 kilogramy dyni 1 kilogram cukru sok z 4
Bajeczna KuchniaTak przygotowany sos bardzo często wykorzystuję na szybki obiad gdy mam mało czasu . Podsmażam pokrojone piersi z kurczaka i dodaję do sosu, danie podaję do ryżu
Bajeczna KuchniaSmaczny orzeźwiający kompot z mirabelek.Bardzo łatwy do przyrządzenia,niezastąpiony dodatek do obiadu. Składniki: mirabelki(dowolna ilość) 5 łyżek cukru na słoik 0,7 l. woda przegotowana
Bajeczna KuchniaPowidłami bardzo lubię przekładać ciasta,szczególnie mirabelkowymi,mają fajny kwaskowy smak. Składniki: 3 kilogramy mirabelek żółtych 2 kilogramy cukru Sposób przygotowania: Mirabelki należy umyć i wypestkować
Bajeczna KuchniaTakie śliwki zimą możemy wykorzystać na wiele sposobów, do ciast,kompotu, deserów. Są bardzo smaczne, polecam. Składniki: 2 kilogramy śliwek 1 kilogram cukru sok z jednej
Bajeczna KuchniaŻurawina tworzy świetny duet z gruszkami, taka konfitura jest doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju mięs, pasztetów, serów. Składniki: 1 kilogram żurawiny 0,5 kilograma gruszek 0
Bajeczna KuchniaNutella ze śliwek to połączenie śliwek i kakao,bez konserwantów Smaczny dodatek do pieczywa na śniadanie lub do naleśników. Składniki: 2,5 kilograma śliwek 1 kilogram
Bajeczna Kuchnia