Syrop z pokrzywy

Syrop z pokrzywy

Syrop z pokrzywy

Część z Was pewnie już o nim słyszała, część pewnie nie raz robiła, ale zapewne są i tacy- jak ja- którzy mają z nim do czynienia po raz pierwszy. Warto mieć go jednak w swoich spiżarniach, bo zawiera mnóstwo żelaza i jest naturalnym lekiem w walce z reumatyzmem.  Składniki: 300 listków z młodej pokrzywy (najlepiej majowej lub czerwcowej) 3 litry wody przegotowanej, letniej 50g kwasku cytrynowego 1,5 kg cukru kryształu Sposób przygotowania: Młode liście pokrzywy- bez łodyg zalewamy odmierzoną ilością przeg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.