Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane

Buraczki, całe kulki, chipsy, plasterki czy zasmażane to moja największa miłość. Mogłabym je jeść codziennie... Mam też plan, że przygotuję w tym roku mnóstwo słoiczków z buraczkami, by mieć na całą zimę. Dzisiaj przepis na obłędne buraczki zasmażane. Składniki: 0,5kg buraków 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki masła 1 łyżka cukru 100ml wody sok z jednej cytryny szczypta soli, pieprz Buraczki gotujemy na miękko – w wodzie, piekarniku lub na parze. Moje buraczki zostały ugotowane na parze w zupowarze . Ugotowane ob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.