przetwory - 15331 przepisów (strona:719/1023)

Ogórki w zalewie musztardowej 289

Sezon ogórkowy w pełni więc u mnie też w kuchni królują ogórki. Do marynaty wybrałam musztardę francuską, a Wy dodajcie taką jaką lubicie, jej intensywność decydująco

Apetyczna babeczka
Ogórki małosolne 310

Jeśli i u Was wysyp ogórków taki, jak u mojej Mamy i macie problem co z nimi jeszcze zrobić, to polecam ten przepis na małosolne, a

Kuchnia w czekoladzie
Dżem wiśniowy z sokiem z czarnej porzeczki 241

Połączenie dwóch owoców zamkniętych w jednym słoiku. Wiśnie z dodatkiem czarnej porzeczki nabierają wyrazistego i ciekawego smaku.   Składniki 1 kg wydrylowanych wiśni 1 szklanka soku

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
DŻEM CZEREŚNIOWY Z OCTEM BALSAMICZNYM I PIEPRZEM 194

I kolejne smakołyki z dodatkiem ulubionych czereśni! Dziś mam dla Was przepis na pyszne dżem z czereśni, który robię już 3 rok pod rząd. Nie jest

Ostra na Słodko
Czatnej z mango i cebuli 306

Mango i cebula razem? Tak, dobrze czytasz. To zaskakująco smaczne połączenie! 2 sztuki mango (lub jedno, jeśli jest duże) 1 cebula 1 ostra papryczka Ocet jabłkowy

MarcinChef
Groszek zielony na zimę 237

W tym roku pierwszy raz zasiałam w ogródku zielony groszek. Moje dziewczyny go uwielbiają. Z racji, że trochę się go uzbierało postanowiłam zrobić mały zapas na

Ewusiowe Smaki
Pikle w zalewie octowo-miodowej. 265

Dostałam wczoraj trochę ogórków, bez nawozu, pyszne, aż słodkie! Mniejsze włożyłam do słoików, będą kiszone! Z większych zrobiłam właśnie te pikle! Ten przepis jest całkowicie eksperymentalny

Kuchnia Beaty
Dżem wiśniowo-herbaciany 162

Ciągle jestem na etapie przystosowywania się do nowego trybu życia. Niby niewiele się zmieniło, ale dwanaście godzin dziennie poza domem (przy sprzyjających wiatrach), potrafi człowieka zupełnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ogórki kanapkowe w kurkumie 220

Składniki: 3 kg ogórków  marynata 5 szklanki wody 2 szklanki octu 2,5 szklanki cukru 2 łyżki soli 1,5 łyżeczki kurkumy 15 ziaren ziela

magiczna kuchnia Kasi
DOMOWY OCET JABŁKOWY 308

Używacie w swoich kuchniach ocet jabłkowy? Jak wiadomo jest dużo zdrowszy niż ten powszechnie stosowany, spirytusowy. Cenowo troszkę się różnią, to fakt, ale dziś pokażę Wam

Z Majeczką w kuchni
Dżem wiśniowy niskosłodzony 250

Dżem o niskiej zawartości cukru to doskonały dodatek do ciast. Amatorzy kwaśnych smaków będą nim zachwyceni. Składniki 1 kg wydrylowanych wiśni 1 łyżeczka cukru 1. Wiśnie

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Dżem mocno wiśniowy 177

Pyszny dżem o intensywnym wiśniowym smaku. Wzbogaciłam go sokiem powstałym po drylowaniu owoców. Składniki 1 kg wydrylowanych wiśni 1 szkl soku z wiśni 1,5 szkl

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
SYROP LIPOWY 166

Kwiat lipowy...Doceniony już przez naszych przodków, jako świetny lek przeciwgorączkowy, przeciwzapalny, a nawet przeciwbólowy. Świetnie rozgrzewa herbatka z kwiatu lipy, działa przeciwbakteryjnie, pokonuje przeziębienia. W

Z Majeczką w kuchni
Przecier ogórkowy na zupę 157

Wstyd się przyznać ale to dopiero pierwsza rzecz jaką zrobiłam w tym roku do słoików. Z pierwszej porcji swoich ogórków zrobiłam właśnie ten wynalazek którym jest

Pychotkaaa
Cukinia w zalewie musztardowej 184

Co roku na zimę robię pikle z ogórków w zlewie musztardowej . W ten sam sposób można przygotować również cukinię. Do zalewy dodałam ostrzejszą musztardę kaszubską ale

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania