W domu zalegają jabłka? Może to nie ten sezon, ale ostatnio dostałam ich trochę i wolno schodziły. Postanowiłam zrobić dżem z jabłek. W sumie to nawet
Anioszek w kuchni„U mnie w domu nie robiło się tego syropu ale koleżanki na swoich blogach tak zachwalały, że postanowiłam i ja w końcu go zrobić. Nie było
Wiem co jemhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pyszna sałatka, która sprawdzi się nie tylko zimą. Jest pyszna! Zresztą sami spróbujcie, a proporcje dostosujcie do
Di gotujeSezon ogórkowy w pełni. Tym razem przygotowaliśmy ogórki konserwowe z dużą ilością marchewki. Składniki: -ogórki -młoda marchewka -ząbki czosnku -koper -seler -liście laurowe -gorczyca
Maminek kulinarnyNauczyłam się robić ten dżem od Mamy. Jest w 100% naturalny, bez dodatku żel-fixów i tym podobnych ulepszaczy, przez co jest bardzo zdrowy i smaczny
Kolorowy PrzepisownikBardzo lubię botwinkę. W sezonie przygotowuję kilka słoików botwinki pasteryzowanej, ale również mrożę kilka woreczków, aby mieć potem zieloną botwinkę do zupy w okresie zimowym. Składniki
Kuchnia domowa Anipyszny ,kremowy,smakuje jak cukierki campino,idealny dodatek do deserów i lodów,można go przechowywać w lodówce do 2 tyg.taki krem robię również cytrynowy -który znajdziecie
Swojskie jedzonkoSkładniki : 1 kg truskawek 35 dag cukru Konfitur-fix na 1 kg owoców krople miętowe Przygotowanie : Umyte, osączone owoce pokroiłam drobno Zasypałam je odmierzonym cukrem i
Proste Potrawyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Najłatwiej użyć gotowej mieszanki do ogórków. Znajdzie się w niej koper, czosnek, odpowiednie liście itp. Jednak najważniejsza
Di gotujeUwielbiam zapach kwitnącej lipy, jest taki słodki! Od wielu lat, mniej więcej w czerwcu, czuję go dobrze codziennie bo w okolicach mojego domu rośnie dużo tych
Smaczna PyzaOto tradycyjny przepis na dżem truskawkowy. Jeśli szukacie przepisu z dodatkami to zaglądnijcie do przepisu na dżem truskawkowy z rabarbarem . Niebawem n blogu pojawią
Mania Wypiekaniakonfitura z czereśni Gotowa konfitura z czereśni Początek lata to czas kiedy na straganach pojawiają się wreszcie masze krajowe owoce. Oczywiście nic nie mam przeciwko
Miód i pieprzGruszki mają niepowtarzalny, delikatny smak i zwartą budowę, dzięki której są idealnymi owocami do pasteryzowania. Wystarczy dodać dowolne przyprawy, poeksperymentować z czymś mniej tradycyjnym tj. anyż
Tradycyjna KuchniaWspomnienie beztroski, lata we dworze u dziadków i zabaw z chłopakami z sąsiedztwa można dość łatwo przywołać. Tak, są też inne metody… Można skrzyknąć kumpli
GRUBY WAŁEK