Zawsze z podziwem oglądałam na innych blogach, ale jakoś tak nie mogłam się zdecydować. W tym roku zerwałam jednak jeden kwiatek potem kolejny i tak uzbierałam
Polska ZupaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Syrop z młodych pędów sosny to znane od dawna lekarstwo na kaszel i przeziębienie. Warto go wiosną przygotować, by móc …
My Blueberry Cornerhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak przyrządzone ogórki są bardzo smaczne i często je robię - bez względu na porę roku. Można je podjadać bezpośrednio ze słoika
Di gotujeDżem z rabarbaru z imbirem jest bardzo ciekawy w smaku. Nie jest bardzo słodki, a charakterystyczny orzeźwiający smak imbiru jest wyczuwalny i nadaje dżemowi charakteru. Gdy
Poezja smakuskładniki: 200 g świeżych płatków róży 400 g cukru opcjonalnie: rum, sok z cytryny do smaku wykonanie: Płatki róży przepłukujemy wodą, osuszamy. Umieszczamy w makutrze, dodajemy
Domowy Smak JedzeniaNo to mamy następny dzień i pomysł na obiadek, dla jednych obiadek dla drugich śniadanie czy kolacja. W upały nie chcę się zbytnio jeść ani robić
Różowa kuchniaskładniki: 200 g liści lubczyku bez łodyg 4 gruboziarnistej łyżeczki soli kamiennej 6 łyżek oliwy z oliwek wykonanie: Liście z lubczyku myjemy, osuszamy. Kroimy na drobne
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na tę pyszną marchewkę króluje w moim domu od lat i mam nadzieję że , i u was zagości na stałe.Taką marcheweczkę możemy podawać do
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiWarto mieć w lodówce. Idealna jako pasta do kanapek, dodatek do obiadu, czy przekąska na kolację. Ładuję to pesto wszędzie – do makaronów, do mięs, jako
gutfutKolejna słoikowa propozycja. Składniki: 2 kg kapusty białej 2 marchewki 1 główka czosnku 2 białe cebule ½ szklanki oleju Składniki na zalewę: 1 ½ szklanki wody 1 szklanka
Tradycyjna KuchniaCukinia marynowana do idealny dodatek do wielu potraw. Składniki: 6 młodej cukinii 2 białe cebule 8 ząbków czosnku 8 listków laurowych gorczyca pieprz ziarnisty ziele
Tradycyjna KuchniaKwiaty bzu tego roku rozstawiły wokół siebie nie lada ogrodzenie, metrowe pokrzywy, rzepy i powoje pilnują do nich dostępu, podrapana jestem jak łobuz, ale zebrałam piękne
Apetyczna babeczkaKiedyś nie rozumiałam zachwytu nad rabarbarem. Bardzo go nie lubiłam. Teraz wiem, że nie trafiłam na dobrze przygotowany. Zaczęłam z nim eksperymentować już w ubiegłym roku
Codzienna kuchnia niecodzienna