Cały rok czekam na jego pojawienie się, a gdy już jest - to nie mam dosyć. Ze smutkiem żegnam ostatnie czerwone łodygi. Tak. Rabarbar! Tyle możliwości. I
Karczma HonoriettyPrawda jest taka, że nie wiem, w co ręce wkładać. Do przeprowadzki został tydzień. Tydzień! Nie mogę w to uwierzyć! Oczywiście, nie mogę się doczekać, ale
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSyrop z kwiatów czarnego bzu to jedna z polskich specjalności. Czarny bez kwitnie praktycznie wszędzie ciesząc oko białymi drobnymi kwiatkami. Kwiatki te mają szereg właściwości zdrowotnych
Poezja smakuNajlepsza domowa, wiesz co jesz:) Posmaruj nią swoje bułeczki na śniadanie, kolację, potraktuj jako zdrową owocową przekąskę w ciągu dnia gdy brakuje Ci energii. Jest pyszna
Zasmakuj KuchniMaj i czerwiec to okres rozkwitu bzu czarnego. W tym roku pokusiłam się o przygotowanie nalewki :) Składniki: 40-50 baldachów- kwiatów czarnego bzu 2
Tradycyjna KuchniaSos pomidorowy przygotowuje każdego roku, dzięki temu zaoszczędzam sporo czasu. Jak mam dzień tzw. "lenia" wówczas otwieram słoik, dodaje makaron,ser i gotowe :) Składniki: 2
Tradycyjna KuchniaCzęść z Was pewnie już o nim słyszała, część pewnie nie raz robiła, ale zapewne są i tacy- jak ja- którzy mają z nim do czynienia
Kuchnia w czekoladzieDziś zapraszam wszystkich na przyjemny konkurs z rybą w tle. Oto zasady konkursu! Nadchodzi lato, ślijcie pod tym postem swoje propozycje na LEKKIE DANIE Z RYBĄ
Z Kuchni Do KuchniJak tylko zakwitł czarny bez zrobiłam sok z jego kwiatów. A w zasadzie syrop. Pyszny, aromatyczny, o specyficznym słodkim zapachu. Bardzo zdrowy o właściwościach napotnych, przeciwgorączkowych
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieZawsze z podziwem oglądałam na innych blogach, ale jakoś tak nie mogłam się zdecydować. W tym roku zerwałam jednak jeden kwiatek potem kolejny i tak uzbierałam
Polska ZupaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Syrop z młodych pędów sosny to znane od dawna lekarstwo na kaszel i przeziębienie. Warto go wiosną przygotować, by móc …
My Blueberry Cornerhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak przyrządzone ogórki są bardzo smaczne i często je robię - bez względu na porę roku. Można je podjadać bezpośrednio ze słoika
Di gotuje