Domowy ketchup.

Domowy ketchup.

Domowy ketchup.

Po co właściwie robić ketchup we własnej kuchni, kiedy na sklepowych półkach ciągną się niekończące szeregi gotowych wyrobów? Hmm, a właściwie, to skąd przyszło mi do głowy takie pytanie? Przecież to oczywiste: dla smaku, zdrowia, zabawy, udowodnienia sobie, że można, a co idzie za tym wszystkim - dla poczucia kontroli! Tak, poczucie kontroli nad jakąkolwiek sytuacją, to jest właśnie to, co lubię najbardziej. Prawdziwy psychiczny komfort (jakże rzadki!). Co do sklepowych ketchupów, to niektóre są całkiem dob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.