Czytam sobie instrukcję popularnego, markowego ketchupu: cukier 30,5 g na 100 g produktu. Łapię się za głowę: to aż nieprawdopodobne, jak dużo cukru jest w
WiszniówkaDziś przedstawiam kolejny przepis z serii coś na zimę, tym razem padło na bób. Jakiś czas temu znalazłam na stronie Gotujmy.pl przepis na bób
Ewusiowe SmakiStaram się ograniczać użycie kostek bulionowych w swojej kuchni. Trzeba jednak przyznać, że czasem ciężko uzyskać oczekiwany smak potrawy bez spożywczych dodatków. Dlatego postanowiłam przygotować
Tradycyjna KuchniaPrzepis kiedyś spisałam z internetu i nie pamiętam źródła... Sałatka jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Przyznam, że to jedna z moich ulubionych, którą obowiązkowo przyrządzam
Di gotujeprzepis mam ze strony Kulinarna Maniusia-uwielbiam cukinię i akurat mam jej wysyp w ogrodzie więc postanowiłam spróbować-jest naprawdę prosty do zrobienia i tani-bardzo
Swojskie jedzonkoZ agrestem kojarzą mi się pyszne rogaliki mojej mamy. Wspaniale smakowały, szczególnie zimą, z kwaśnym dżemem. Składniki 1 kg agrestu 1 łyżeczka cukru 1
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPrzepis na cukinię z grilla zaczęrpnęłam tutaj klik .Bardzo przepis mi się spodobał bo uwielbiam śródziemnomorskie klimaty.Jednak bym nie była sobą gdybym nie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiTradycyjny kompot, po który z przyjemnością sięgamy w jesienno- zimowe dni. Składniki (na 4 litrowe słoiki): 2 kg czereśni 16 łyżek cukru woda przegotowana Sposób przygotowania
Kuchnia w czekoladzieUwielbiam leśne jagody dlatego jak tylko się pojawiają, to planuję co z nich zrobić :) Tym razem prócz codziennych smakołyków, postanowiłam zrobić kilka słoiczków na zimę. Nie
Kuchnia w czekoladzieObiecałam Wam dwie propozycje wykorzystania pysznego dżemu truskawkowo-rabarbarowego , który dodałam w piątek. Były już szpinakowe naleśniki , teraz pora na zdrowe placuszki z kaszy jaglanej i
Anioszek w kuchniSezon ogórkowy w pełni więc u mnie też w kuchni królują ogórki. Do marynaty wybrałam musztardę francuską, a Wy dodajcie taką jaką lubicie, jej intensywność decydująco
Apetyczna babeczkaJeśli i u Was wysyp ogórków taki, jak u mojej Mamy i macie problem co z nimi jeszcze zrobić, to polecam ten przepis na małosolne, a
Kuchnia w czekoladziePołączenie dwóch owoców zamkniętych w jednym słoiku. Wiśnie z dodatkiem czarnej porzeczki nabierają wyrazistego i ciekawego smaku. Składniki 1 kg wydrylowanych wiśni 1 szklanka soku
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyI kolejne smakołyki z dodatkiem ulubionych czereśni! Dziś mam dla Was przepis na pyszne dżem z czereśni, który robię już 3 rok pod rząd. Nie jest
Ostra na SłodkoMango i cebula razem? Tak, dobrze czytasz. To zaskakująco smaczne połączenie! 2 sztuki mango (lub jedno, jeśli jest duże) 1 cebula 1 ostra papryczka Ocet jabłkowy
MarcinChef