Kapusta kiszona do słoików Babci Ani

Kapusta kiszona do słoików Babci Ani

Kapusta kiszona do słoików Babci Ani

Przepis pochodzi z zapisków Babci Ani, bezcenny i sprawdzony po wielokroć. Moja znajoma, która mi go przekazała to Dobra Dusza, która tak jak ja kocha koty, chociaż jeszcze oficjalnie się do tego nie przyznaje, ma dar do uprawy roślin i wiedzę dużo większą niż ja o gospodarstwie....a co najważniejsze robi najlepsza kawę z pianką!... i chociaż ja jej na co dzień nie pijam kawy to w Jej kuchni zawsze smakuje!.   Z podanej ilości wychodzi 10 litrowych słoików. Składniki: - 10 kg kapusty  - 1 kg ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.