przetwory - 14998 przepisów (strona:712/1000)

wisnie z czekolada - dzem 144

Składniki: 2kg wiśni -waga bez pestek 1kg cukru 1tabliczka dobrej czekolady gorzkiej 1/2 szkl. zimnego soku 10g pektyny Wykonanie   Umyte i wydrylowane wiśnie zasypać cukrem

w mojej kuchni
Ogórki w zalewie miodowej 178

Składniki: 2 kg ogórków (tych takich "kłujących" ;) litr wody 1,5 szkl cukru szkl octu 2 czubate łyżki soli 2 łyżki miodu Ogórki ze skórką pokroić

Ukojenie Podniebienia
DŻEM TRUSKAWKOWY BEZ ŻELFIXU 132

Chyba nie muszę mówić, że domowy dżem truskawkowy jest najlepszy na świecie?  Bez dodatku żelfixu smakuje wspaniale, nie bójcie się, że nie uzyskacie odpowiedniej konsystencji

Kukuleczki
szybkowar-czereśniowy dżemik... 186

Składniki: czereśnie 3 kg, cukier 3 szklanki, sok z cytryny 3 łyżki, woda 3 szklanki, żelfix 1 opakowanie/3:1 twarde, świeże czereśnie wypestkować w maszynce do

W Mojej Kuchni Lubię
Cukinia w słodkiej zalewie 141

https://www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com Bardzo prosty i pyszny przepis na cukinię, która świetnie smakuje prosto ze słoika. Jest również doskonałym składnikiem sałatek oraz ciast

Di gotuje
Agrest w syropie 92

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Ketchup curry z winem 86

Zapewne wiecie, że co roku robię różne ketchupy na zimę. Był już śliwkowy , musztardowy i bardzo ostry . Tym razem wersja z curry i winem. Pyszności ! Składniki

Tradycyjna Kuchnia
Dżem truskawkowy z nutą anyżu 77

Przepyszny dżem truskawkowy o pięknym aromacie anyżu Składniki: • 3 kg truskawek • 1,5 kg cukru • 1 l wody • 2 gwiazdki anyżu Sposób przygotowania: 1. Z wody

W królestwie smaków Beaty
Syrop truskawkowy z nutą anyżu 162

Wspaniały aromat truskawek i anyżu Składniki: • 3 kg truskawek, • 1,5 kg cukru, • 1 l wody, • 2 gwiazdki anyżu, Sposób przygotowania: 1. Z wody i cukru

W królestwie smaków Beaty
Dżem truskawkowy 107

Zapasy na zimę Składniki: • 3 kg truskawek • 1.5 kg cukru Sposób przygotowania: 1. Truskawki zasypać cukrem. Zostawić na noc i na drugi dzień  zagotować. Zlać

W królestwie smaków Beaty
Konfitura malinowa z migdałami 88

Sezon malinowy już się rozpoczął ! Więc pora zabrać się za gromadzenie zimowych zapasów w postaci konfitur. U mnie już wypróbowana, pyszna konfitura z płatkami migdałowymi. Bez

Tradycyjna Kuchnia
Syrop miętowy 608

Bardzo lubię miętowy posmak zarówno napojach i deserach. Dlatego w tym roku postanowiłam sama przygotować taki syrop :) Na upały idealnie sprawdza się w chłodnej lemoniadzie ! W

Tradycyjna Kuchnia
Dżem z czerwonej porzeczki i jabłek 115

Porzeczki , tak jak i większość owoców, szczególnie tych kwaśnych, ma bardzo wiele kulinarnych zastosowań. Ja uwielbiam je jako dodatek do naleśników (dżem), ale również jako konfitura

Tradycyjna Kuchnia
Dżem truskawkowy 114

Bardzo smaczny i szybki dżem truskawkowy (w porównaniu do dżemu truskawkowego 3 dniowego ). Gęsty, bo sok z truskawek został wcześniej odlany. Z całymi owocami, im mniej

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie