Składniki: 2kg wiśni -waga bez pestek 1kg cukru 1tabliczka dobrej czekolady gorzkiej 1/2 szkl. zimnego soku 10g pektyny Wykonanie Umyte i wydrylowane wiśnie zasypać cukrem
w mojej kuchniSkładniki: 2 kg ogórków (tych takich "kłujących" ;) litr wody 1,5 szkl cukru szkl octu 2 czubate łyżki soli 2 łyżki miodu Ogórki ze skórką pokroić
Ukojenie PodniebieniaChyba nie muszę mówić, że domowy dżem truskawkowy jest najlepszy na świecie? Bez dodatku żelfixu smakuje wspaniale, nie bójcie się, że nie uzyskacie odpowiedniej konsystencji
KukuleczkiSkładniki: czereśnie 3 kg, cukier 3 szklanki, sok z cytryny 3 łyżki, woda 3 szklanki, żelfix 1 opakowanie/3:1 twarde, świeże czereśnie wypestkować w maszynce do
W Mojej Kuchni Lubięhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Bardzo prosty i pyszny przepis na cukinię, która świetnie smakuje prosto ze słoika. Jest również doskonałym składnikiem sałatek oraz ciast
Di gotujeCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuZapewne wiecie, że co roku robię różne ketchupy na zimę. Był już śliwkowy , musztardowy i bardzo ostry . Tym razem wersja z curry i winem. Pyszności ! Składniki
Tradycyjna KuchniaPrzepyszny dżem truskawkowy o pięknym aromacie anyżu Składniki: • 3 kg truskawek • 1,5 kg cukru • 1 l wody • 2 gwiazdki anyżu Sposób przygotowania: 1. Z wody
W królestwie smaków BeatyWspaniały aromat truskawek i anyżu Składniki: • 3 kg truskawek, • 1,5 kg cukru, • 1 l wody, • 2 gwiazdki anyżu, Sposób przygotowania: 1. Z wody i cukru
W królestwie smaków BeatyZapasy na zimę Składniki: • 3 kg truskawek • 1.5 kg cukru Sposób przygotowania: 1. Truskawki zasypać cukrem. Zostawić na noc i na drugi dzień zagotować. Zlać
W królestwie smaków BeatySezon malinowy już się rozpoczął ! Więc pora zabrać się za gromadzenie zimowych zapasów w postaci konfitur. U mnie już wypróbowana, pyszna konfitura z płatkami migdałowymi. Bez
Tradycyjna KuchniaBardzo lubię miętowy posmak zarówno napojach i deserach. Dlatego w tym roku postanowiłam sama przygotować taki syrop :) Na upały idealnie sprawdza się w chłodnej lemoniadzie ! W
Tradycyjna KuchniaPorzeczki , tak jak i większość owoców, szczególnie tych kwaśnych, ma bardzo wiele kulinarnych zastosowań. Ja uwielbiam je jako dodatek do naleśników (dżem), ale również jako konfitura
Tradycyjna KuchniaBardzo smaczny i szybki dżem truskawkowy (w porównaniu do dżemu truskawkowego 3 dniowego ). Gęsty, bo sok z truskawek został wcześniej odlany. Z całymi owocami, im mniej
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie