Dostałam dużą cukinię i postanowiłam ją przetworzyć :) Tym razem połączyłam ją z papryką czerwoną, ale równie dobrze mogłaby to być papryka żółta lub pomarańczowa. Składniki : 1 duża cukinia 2-3 czerwone papryki po ząbku czosnku do słoika Składniki na zalewę: 1 litr wody szklanka cukru szklanka octu 2 łyżki soli pieprz, ziele angielskie Przygotowanie : Cukinię i paprykę umyć, pozbawić nasion i pokroić w długie paski W garnku wymieszać dokładnie składniki na zalewę, woda powinna być ciepła W słojach układać ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula