POMIDORKI KOKTAJLOWE W ZALEWIE

POMIDORKI KOKTAJLOWE W ZALEWIE

POMIDORKI KOKTAJLOWE W ZALEWIE

Składniki: Jędrne, dojrzałe pomidorki koktajlowe 3-4 cebule liście laurowe czosnek ziele angielskie gorczyca zalewa: 1l wody 1 szklanka octu 1 łyżka soli 5 łyżek cukru Sposób przygotowania: Pomidorki umyć, cebulę obrać i pokroić w krążki. Pomidorki poukładać w słoikach do połowy, następnie włożyć kilka plastrów cebuli, wsypać łyżeczkę gorczycy, 3-4 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1ząbek czosnku i uzupełnić do pełna pomidorkami. Z wody, cukru, soli i octu przygotować zalewę. Gorącą zalewą zalewamy pom... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.