Uwielbiam dżemy truskawkowe, ale nie zawsze mam czas na przygotowanie ich w tradycyjny sposób, więc zamiast smażenia wybieram gotowe zagęszczacze. Wykorzystuję je nie tylko do słodkich
Kuchnia w czekoladzieW tamtym roku zrobiłam tak mało soków że już teraz nie mam co dawać Olkowi do picia. Postanowiłam że tym razem soki będę robić z czego
Kuchnia w czekoladzieKiszone ogórki i kiszona kapusta, choć są świetne, to jednak małe piwo przy tym, co można zrobić w temacie z warzywami, mlekiem, nasionami, ziarnami, owocami, a
GRUBY WAŁEK„Zrobienie tego syropu miałam w planach od dobrych kilku lat. Ciągle jednak jakieś sprawy tak absorbowały moją uwagę, że przegapiałam moment intensywnego kwitnienia róży. W tym
Wiem co jemW moim rodzinnym domu kompoty z tą właśnie mieszanką owoców wypełniały w dużej części naszą piwniczkę i nigdy nie udało się aby dotrwały do wiosny. Jesteśmy
Apetyczna babeczkaSłoneczne smaki lata przechowywane w słoiczku na zimę Ciasto na niedzielę kolejny weekend gustuje w truskawkowych klimatach. Pieczemy pod hasłem Truskawkowo mi! i prezentujemy słodkości na
Grunt to przepis!Kwiaty czarnego bzu można nie tylko wykorzystać do przygotowania słodkiego i zdrowego syropu dla dzieci, ale również przygotować z nich można coś dla osób dorosłych ;-) Dzieciaczki
WielopokoleniowoW domu zalegają jabłka? Może to nie ten sezon, ale ostatnio dostałam ich trochę i wolno schodziły. Postanowiłam zrobić dżem z jabłek. W sumie to nawet
Anioszek w kuchni„U mnie w domu nie robiło się tego syropu ale koleżanki na swoich blogach tak zachwalały, że postanowiłam i ja w końcu go zrobić. Nie było
Wiem co jemhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pyszna sałatka, która sprawdzi się nie tylko zimą. Jest pyszna! Zresztą sami spróbujcie, a proporcje dostosujcie do
Di gotujeSezon ogórkowy w pełni. Tym razem przygotowaliśmy ogórki konserwowe z dużą ilością marchewki. Składniki: -ogórki -młoda marchewka -ząbki czosnku -koper -seler -liście laurowe -gorczyca
Maminek kulinarnyNauczyłam się robić ten dżem od Mamy. Jest w 100% naturalny, bez dodatku żel-fixów i tym podobnych ulepszaczy, przez co jest bardzo zdrowy i smaczny
Kolorowy PrzepisownikBardzo lubię botwinkę. W sezonie przygotowuję kilka słoików botwinki pasteryzowanej, ale również mrożę kilka woreczków, aby mieć potem zieloną botwinkę do zupy w okresie zimowym. Składniki
Kuchnia domowa Anipyszny ,kremowy,smakuje jak cukierki campino,idealny dodatek do deserów i lodów,można go przechowywać w lodówce do 2 tyg.taki krem robię również cytrynowy -który znajdziecie
Swojskie jedzonko