DŻEM ZE ŚLIWEK RENKLOD

DŻEM  ZE   ŚLIWEK   RENKLOD

DŻEM ZE ŚLIWEK RENKLOD

 Śliwka renkloda jest bardzo pyszna, słodka i pachnąca. W tym roku było ich mnóstwo na działce więc postanowiłam przygotować dżem. Wyszedł na prawdę smaczny i dość gęsty. Chociaż ta odmiana śliwki  nie jest tak popularna jak węgierka jedna polecam przygotować dżem z tych śliwek.                                                                ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.