Dżem wiśniowy

Dżem wiśniowy

Dżem wiśniowy

Niesamowity smak wiśni zamknięty w słoikach. Lubimy połączenie kwaśnego ze słodkim, więc jest dla nas idealny.   Składniki 1,5 kg wiśni 500 g cukru trzcinowego   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wiśnie umyłem i wydrylowałem. Przełożyłem do dużego rondla, pod przykryciem dusiłem 5 min. Następnie dodałem cukier, dokładnie wymieszałem i smażyłem na niewielkim płomieniu, często mieszając przez około 2 godziny. Czas zależy od żądanej konsystencji. Gorący dżem prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.