Kochani, dzisiaj przepis wprost od najslodszej dziewczyny na dolnym śląsku, od wiernego kibica siatkówki, od tej z którą można konie kraść! Dzisiaj tworzyła dla Was w kuchni niesamowita Karolinka :* Właśnie przyszedł czas na przetworzenie zapomnianego, a przecież tak pysznego i zdrowego czarnego bzu. Rośnie on praktycznie wszędzie - na głębokiej wsi ;) i w centrum Wrocławia. Możemy z niego wyczarowywać różne pyszności, a dzisiaj zrobimy dżem. Potrzebujemy: 2 porcje czarnego bzu 1 porcja jabłek - ja da... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.
Czytaj dalej...