Papryka w zalewie octowej

Papryka w zalewie octowej

Papryka w zalewie octowej

ViolaPassion Kupna jest ohydna i nie oszukujmy się . Dlatego warto złożyć kilka słoiczków na zimę Uwielbiam do obiadu czy położyć na kanapkę. Oto mój przepis przelany metodą z matki na córkę , w mojej rodzinie od kilku pokoleń Składniki: 2 kg papryki czerwonej Sól najlepiej kamienna Gorczyca 3 cebule Plus składniki na tradycyjną zalewę Sposób: Cebule obieramy i kroimy w pióra Paprykę myjemy czyścimy z pestek  i kroimy w grube paski Następnie  paprykę zalewamy wrzącą woda i parzymy 15-20 minut po 7 m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Viola cooks with passion

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.